Revell 1/72 Handley Page Halifax B Mk.II

Previous topic - Next topic

mos

Uh dve godine, lepo videti nastavak radova! Lepo izgleda !   :cheers

Warhawk

Quote from: JŽ on 27-05-2016, 09:10:42
Oboji sedalo pilota I naslon u crnu ili tamno braon/leather.

Crni jastuci se ne bi isticali od ionako crnih delova unutrašnjosti. Mislim da je boja kože bolja opcija, a ponekad su bili i zeleni.
Čak je bilo nekoliko varijanti zelene, što je verovatno zavisilo kod koga su naručivali jastuke:
Ispod su maslinasto i jarko tamno-zelena varijanta (kokpit Lankastera)

Quote from: JŽ on 27-05-2016, 09:10:42
Mano se ovih I nabavi QB mitraljeze.

Potpuno se slažem, nisu se ni s Lankasterom i He-177 baš proslavili...  :headbang
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Sandman

Većina sitnurije je ofarbana u crno (Mr. Surfacer 1500 Black)

A ovde se vide stakleni delovi ofarbani u crno sa spoljnje strane (ramovi tih stakala su iznutra bili crni)

Sandman

Nastavak radova... krila su zalepljena sa trupom, kao i horizontalci i vertikalci, a kupole su sklopljene.

Na donjem delu krila zalepljene su cevi za izbacivanje viška goriva...

Detalj horizontalaca i vertikalaca - kormila pravca i dubine su ostavljena da budu pomična...

Proba kupola "na suvo"

komoras

Prelepo izgleda!
Koji git si koristio na gondolama motora?
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Sandman

Tamiya git (onaj klasični, bela tubica, narandžasti poklopac) + na pojedinim mestima Mr. Surfacer

Sandman

Spineri za Halifaxa su vakuumirani (malo im je prerađen oblik jer je onaj iz kutije netačan), a elise sam preoblikovao šmirglanjem - sada više liče na one prave, mada koren elisa nisam mogao da ispravim (u kutiji su elise date u obliku "vesla" što nema veze sa realnošću!)...

Warhawk

Svaka čast na strpljenju da to uradiš DVANAEST god-damn puta, potpuno identično.
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

Sandman

Sandman

Bliže se kraju radovi na sklapanju... još malo pa prajmer...

Vrata bombaluka i nosači bombi legli na svoje mesto...

Prednji deo nosa/fiksirani deo prednje kupole, kao i poklopac kabine su zalepljeni Kristal Klearom...

Goran A.

Kupi zvaku za onaj dinar, visak je ovde!!!

Velika maketa i sasvim neubicajen prizor kod tebe al' ide kako valja.

Lanmi

Ala ležu staklići. Nema gita uopšte?
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Sandman

Nema, samo sam nakon leganja stakala prešao još jednom Kristal Klearom, i prstom obrisao višak. Mada mi se čini da je desni deo poklopca kabine za delić milimetra iskočio, pa će tu eventualno pasti malo šmirglanja.