1/72 F-4B Phantom II, VF-51, USS Coral sea, Vietnam - GOTOVA

Previous topic - Next topic

zolle

Eto, gradjevinski radovi gotovi, sutra prelazim na moleraj  :super naoruzanje (bombe) su sa Hobby boss-ovog A-7, ostalo je manje vise doslo uz maketu uz par stvari iz viskova  :cry
height=600]http://i1170.photobucket.com/albums/r529/zoranstojanovic/CAM01303_zps3eb262ee.jpg[/img][/URL]

Dokon mozak, djavolja igracka !

Goran A.

Nisi srubio i donju izbocinu na krilu oko prostora za trap? Ne znam koliko je komplikovano i da li moze smirglanjem ili mora da se isece pa poravna.

zolle

@AG02 - ne donje budze nisam dirao, iskreno, nisam ni znao da ih B nema  :cry Ostace tako, previse mi je rizicno da ih skidam zbog lezista za AIM-7, a i poklopci bi morali da se tanje. Jbg-a, propust, maketa je za policu, ne takmicarska, pa zazmurite na jedno oko  :zvizduc

Goran A.

Nije problem, maketa je tvoja, ti odlucujes dokle ces da ides. Nece se to toliko ni primetiti od podvesa i ostalog.

zolle

zolle

Tomcat

Lepo, lepo  ;) Ja sam mislio da su ove stotke bile zakosenije
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

zolle

Evo drugari jos jedna gotova ... da ponovim, maketa je Revell F-4F konvertovan u B, naoruzanje iz Hobby boss-ovog seta za A-7 Corsair II, dekali Hasegawa dobijeni ljubaznoscu kolege Tomcat-a, na cemu sam mu neizmerno zahvalan ! Farbana happy color sprejevima, vrhovi krila i vertikalca, kao i anti glare crna su Revell radjeni cetkicom.
Maketa pretstavlja letelicu kojom su 6. maja 1972. god. Por. Dzeri "djavo" Hjuston i njegov RIO Kevin Mur, kao deo kombinovane  borbene patrole od cetiri letelice iz eskadrila VF-51 i VF-111 sa nosaca Coral sea, oborili Vijetnamski MiG-17, sto je jedna od ukupno cetiri pobeda koje je VF-51 imao tokom angazovanja u Vijetnamu.
Sama maketa ima postavljen kill mark, tako da nije sa konkretne misije, vec nakon nje, nisam mogao da odolim, a da ne stavim doticni kill mark, sta cu  :love
Hvala na sugestijama i lepim recima kojima ste propratili ovaj projekat, kojim sam licno izuzetno zadovoljan, s obzirom sta sam sve morao da korigujem da bih dobio ovo  :super

Tomcat

Priznajem da sam bio vrlo skeptican, ali vidim potpuno neosnovano, svaka cast, po meni tvoj daleko najlepsi rad. Samo jedna ispravka, VF-51 je imao te 4 pobede leteci na F-4, ali je pre toga leteci na F-8 ostvario cini mi se jos 3 pobede, tako da je ukupni skor Orlova veci  ;)
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

relja

Jako lepo si ga uradio, svaka čast.
Meni su najlepše livery-je od svih mlaznih aviona imale upravo mašine USN iz tog perioda i zato mi se ova maketa posebno dopada.
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

zolle

Kolega Tomcat je (opet) u pravu, 4 pobede na F-4, plus jos 3 na F-8  :cry Sta ti je kad covek poznaje materiju  :cry

Jovac

Prelepo . Ko zna zna . E sada da vidimo i OV-10A Bronco .

barbarossa

E pa Zoki svaka čast,  kad će ga gledamo uživo..