Ikarus Bristol Blenheim, no.3516/Airfix Bristol Blenheim MK I 1/72 New ZAVRSEN!

Previous topic - Next topic

djos & filip

Kamuflazu si super odradio, prelazi su odlicni. Steta sto su slike tamnije pa boje izgledaju malo cudno, u prirodi je sigurno mnogo bolje.
Bice ovo super na kraju!

Pozdrav

Ovo je samo hobi, ovo je samo hobi, ovo je samo......

relja

Samo pohvale za rad, a za šemu - ja sam bio ubeđen da su zelena polja bila zastupljenija, ovako izgleda kao da je kamufliran za afrički front ... ali ako Manuel tako kaže, onda dobro...
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

mos

Hvala za pohvale!
Sto se tice seme ja sam napravio jedan izlet.
Tacnije imao sam prilike da pozajmim knjigu koja se skoro pojavila BRISTOL BLENHEIM The Yugoslav Story i tu sam pronaso semu za 3516.
Kolorit sam zadrzao kao kod Harikena osim boje odozdo koja evidentno mnogo svetlija, barem po fotkama
koje mogu da se nadju.
http://leadenskybooks.com/

mos

Evo nastavka radova.

Zahvaljujuci informacijama koje nam je Voja dostavio preradio sam delove motora i
dodao nosace antena na krilima.
Izbusio sam rupice na ovim trubicama koje vire iz motora.

Izradio sam od blistera deo prednjeg vetrobranskog stakla koji cu da zalepim preko
postojeceg, da probam tako da docaram izbaceni deo kroz koji prolazi cev mitraljeza.
Izsmirglao sam poklopce trapa kao sto su bili na nasim verzijama.
Miraljez za kupolu cu probati sam da napravim.Breda Safat M.39 / 12,7mm

Dve stari nisam siguran da mogu da izvedem:
-Ratkapna na levom tocku. Koliko vidim na fotografijama deluje kupasto, ne znam kako bi to izveo a
jako malo mesta da se tocak posle postavi na svoje mesto.
-Otvor na trupu za donji mitraljez. Nisam nasao nista sto bi moglo da pomogne kakosu ta klizna  vratanca izgledala.
Ili nesto improvizovati od stirena, nalepiti tanku plocicu na trup.

Toliko za sad.

Pozdrav!

relja

"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

djos & filip

mos

Radovi su na samom kraju.
Jos par nekih sitnica i naravno sajle za antene. Nabavio sam neki jako tanak najlon za pecanje mislim da ce da zavrsi posao.

Dve stvari nisam uspeo da izvedem na maketi :
-ratkapna na levom tocku
-donji mitraljez na trupu. Nisam nasao nista sto bi ukazivalo kako je to bilo reseno.

Od nekih viskova sam nalepio i registarski broj.

Ja sam uglavnom zadovoljan, posto nisam preterano vest u doradama, pogotovu sa mitraljezima.
Mislim da barem malo lice na one koje trebaju da budu. :)

Dugujem bolje fotke cim bude neki suncan dan!
:cheers

djos & filip

Super je ispao.
Mogli bi od jutra do sutra da diskutujemo da li treba jaci vedering ili ne.... MENI LICNO se svidja ovakav. Sve na svom mestu.
Svaka cast.
Pozdrav

Milutin

Odlicno  :cheers   :super Dopada mi se veoma kako je sema bojenja na kraju ispala.Bas si ga lepo skocko, a sto se tice tvojih nedoumica jos gledam neke slike pa ako nesto saznam javljam  :D Pozdrav

relja

Odlično izgleda! Obavezno postavi fotke sa boljim osvetljenjem!

mos

Evo konacno da okacim nove fotke, nisu mnogo bolje tacnije propustio sam suncane dane da slikam.
Uradio sam sajle od najlona za pecanje i to je to.

Potrudicu se da za novogodisnji kup izlozim makete.

:cheers

relja