7 mi Novogodišnji kup 14.12.2014.

Previous topic - Next topic

Mikoyan29

Quote from: miloskontra on 05-12-2014, 17:52:29
Nije mi jasno ako nekome posaljes poruku i preko Face-a (na chatu bio je prijavljen)  i na e-mail da ti neodgovara niti moze niti nemoze za mene je to dementno naime Uschi -u sam poslao poruku u vezi narudzbine i neodgovara uopste

Covek je stalno na putu, cesto internetu pristupa preko mobilnog telefona (ovih dana je u Belgiji).
Meni je odgovarao i po par dana.
Samo malo strpljenja, ipak smo mi maketari poznati po tome.   :cheers
MK "Oluj"

Milutin

Ja imam jedno pitanje, nisam siguran jer u prijavnici pise da se popuni iz kog sam kluba, a ja nisam ni u jedan klub uclanjen.Da li mogu uopste da se takmicim? (Izvinjavam se ako je glupo pitanje) Pozdrav

rodeo

Quote from: Milutin on 08-12-2014, 19:12:46
Ja imam jedno pitanje, nisam siguran jer u prijavnici pise da se popuni iz kog sam kluba, a ja nisam ni u jedan klub uclanjen.Da li mogu uopste da se takmicim? (Izvinjavam se ako je glupo pitanje) Pozdrav

Nikakav problem, ima maketara koji se takmice a nisu clanovi nijednog kluba. Ono sto mozda ne pise u prijavnici jeste kotizacija od 500 din po takmicaru.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Milutin

Hvala puno  ;D sada sam bez brige, pozdrav hvala

MARINKO

Ima li spiska izlagača/trgovaca?

airbamby

Evo i spiska ucesnika na berzi

Alex T
Marinko
Bata & Rista
Ajdukovic
M-Hobby
Papircolor
Extratech
Karaya
Zmaj – Bane Djeri
L&M resin –Tihomir Likso
Toms handy tools
Predrag & Nenad figure

http://www.oluj.org/ - Maketarski klub Oluj

MARINKO

Za slučaj da bude kolega iz sveta električnih železnica, ovim putem želim da ih obavestim da ću u ponudi, pored maketa, imati i modele lokomotiva i vagona u N razmeri.

RILE-NS

Quote from: airbamby on 19-11-2014, 11:35:13
Quote from: marshal.luka on 18-11-2014, 18:53:36
Quote from: gasha on 18-11-2014, 17:55:39

U saradnji sa HELMO (Hellenic model community) Solunski ogranak bice dodeljena specijalna nagrada za najbolju maketu F-4 Phantom u cast preminulog maketara Nikosa Koufidakisa

"Mene ,ako se sete na Dan Bezbednosti sete se,ako se ne sete nikom nista.To je bila moja duznost da radim!"

hayabusa

Quote from: airbamby on 08-12-2014, 20:49:31
Evo i spiska ucesnika na berzi

Alex T
Marinko
Bata & Rista
Ajdukovic
M-Hobby
Papircolor
Extratech
Karaya
Zmaj – Bane Djeri
L&M resin –Tihomir Likso
Toms handy tools
Predrag & Nenad figure

Да ли Екстратек има обичај да донесе цео свој асортиман код нас? Како је било ранијих година?
Белая aрмия - Чёрный барон

airbamby

Upravo nam se javio Karaya sa losom vesti, zbog licnih problema nisu u mogucnosti da dodju u Beograd na Novogodisnji Kup

Sto se porudzbina tice, javice se svakome ko je porucio nesto od stvari sa predlogom za eventualno slanje posiljke.

U ime MK Oluj izvinjavam se zbog nastale situacije.

zamorano

Quote from: hayabusa on 09-12-2014, 14:51:20
Да ли Екстратек има обичај да донесе цео свој асортиман код нас? Како је било ранијих година?

Meni je izgledalo da da, bar što se ecovanih delova tiče. Tačnije, ti albumi koje su imali sa izložbenim primercima su bili puni, ne znam da li su sve to imali i u ponudi ali za očekivati je da jesu.

Pozdrav!

Igor13

Molim nekoga od stručnjaka da mi "razluči" razliku između vinjete i diorame kako bih se organizovao za takmičenje, hvala unapred  :mjetal :super

airbamby

Quote from: Igor13 on 10-12-2014, 20:25:17
Molim nekoga od stručnjaka da mi "razluči" razliku između vinjete i diorame kako bih se organizovao za takmičenje, hvala unapred  :mjetal :super

Osnovna površina vignete ne može biti veća od 2,5 puta od osnovne površine vozila koje se nalazi na njoj .Jedno vozilo može biti u dodiru sa tlom . Vozilo sa priključnim vozilom se računa kao jedno i vozilo koje prenosi drugo vozilo se takođe računa kao jedno vozilo. Najviše tri figure smeju da imaju kontakt sa tlom, dok je broj figura koje se nalaze na vozilu neograničen. Nije ogračničen broj objekata , bilja i životinja.

evo primera sta se smatra Vinjetom a sta Dioramom...

Quote from: airbamby on 14-11-2011, 14:41:39

на травнатој подлози стоји рецимо П-51, око њега пар бурића за гориво, нешто алата, два до три механичара око летелице или на летелици - Vinjeta

на травнатој подлози стоји рецимо П-51, око њега пар бурића за гориво, нешто алата, два до три механичара око летелице или на летелици, рецимо Вилис поред - Diorama

U slucaju aviona dozvoljeno je da neko vozilo vuce avion i da se to smatra Vinjetom.

Igor13

hayabusa

Quote from: zamorano on 10-12-2014, 15:56:06
Quote from: hayabusa on 09-12-2014, 14:51:20

Meni je izgledalo da da, bar što se ecovanih delova tiče. Tačnije, ti albumi koje su imali sa izložbenim primercima su bili puni, ne znam da li su sve to imali i u ponudi ali za očekivati je da jesu.

Pozdrav!

Хвала пуно друже, да мислио сам на металне делове. Имају баш доста занимљивих дрангулија, па ћемо видети у каквом ће саставу доћи.

Поздрав  :)
Белая aрмия - Чёрный барон