Dornier Do 17Z Airfix 1/72

Previous topic - Next topic

mutayu

Dobra prilika da se uradi najnovije Airfixovo cedo.

Za potrebe ove kampanje bice uradjen sa oznakama stabnog odeljenja 3. KG iz 1940.

Imam ga i ja. Koliko sam skuzio najgori deo je def :violinanzivno naoruzanje, pa bi te lepo upozorio da ga zamenis necim tanjim i delikatnijim, jer stvarno pogorsa konacni dojam makete.

mutayu

I drugi su na razlicitim forumima to naveli kao zamerku. Videcu sta moze da se uradi.

Eduard nudi sve sto trebas: 2 mitraljeza mg15 iz rezina sa ecovanim nisanima za 4 eura, a ti ih trebas 6 i odjednom taj Airfix vise nije povoljan nego skup.

mutayu

Tricavih 12 evra bez postarine i haraca carini!  :D
Mislim da ce se ipak naci neko resenje u samogradnji!
Trenutno mi je veci problem cinjenica da u setu dekala nema svastika. Naravno nestalo je i odgovarajucih dekala u M hobbyju tako da javno objavljujem kupovinu dve svastike (crne sa belim obrubom, dijagonale oko 8mm) u 1/72, ponude na PM!  :headbang

mutayu

Danasnji puskarski radovi, izrada novih cevi i nisana za MG15.

Nije lose, mada se moze i lakse i finije. Recimo HaseRevell He-111 ima dosta fine mitraljeze. Pa ako neko od forumasa ima ostataka...

mutayu

U pravu si, primam donacije dok jos ovi moji nisu postavljeni. Ja , na zalost, slabo radim bombardere pa nemam ovakvih delova u visku. U medjuvremenu prva dva masingevera (gornji prednji i zadnji) su uradjeni i evo ih prikazani sa jos jednim cija cev nije modifikovana. Ostalima necu lepiti cev sve do postavljanja posto se lepe kroz staklo kabine.

Ovo uopste ne izgleda slabo.

mutayu

Puskarska radionica Rheinmetall-Pavlovic nastavlja sa radom. Dva MG15 su gotova a za preostala cetiri su uradjene zamenske cevi i nisani. Popodne bojim detalje na ova dva kompletna i drajbrasujem ih:

komoras

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

mutayu

Obojeni rukohvati, rucice zatvaraca i remeni na municijskim kutijama. Odustajem od drajbrasa.