MIG-21 BIS Jugoslovenskog ratog vazduhoplovstva

Previous topic - Next topic

PELE

Kerber

Cisto i lepo!
Nisam nesto strucnjak za Migove, ali, meni je ovo bas OK.
Nema sta da te zeza do kraja, samo udri!

SASA

Mali napredak,ako se moze nazvati napretkom.Zastava na repu nije htela da legne i pored hemije,stalno je strcala preko one izbocine na repu.Onda sam video da se skinula i boja ispod zastave.Lakirano pre dekala.Zbog cega se skinula,nemam pojma.Dekali su jos mokri pa mozda izgleda kao da ima silveringa.Moracu da ofarbam zastavu maskiranjem.Za sada plava boja,sutra nastavljam.Nisam hteo mnogo da ga prljam.Evo i malo slika.

relja

Super je.
Često imam sličan problem sa našim oznakama. Koja je ova plava i koju crvenu ćeš da koristiš?
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

SASA

Plava je gunze H25 sky blue,a za crvenu cu tek da vidim,imam neku revelovu ali ne znam sada koji je broj,videcu sutra.

dragan_mig31

Rondel na trupu trebao bi da bude mnogo nize.Previsoko si ga postavio.

SASA

Pa prema ovim slikama,moze da bude ali i ne mora da znaci.Moguce je i da je bilo odstupanja od tacne pozicije na kojoj se nalazila rondela,posle nekih remonta i sl.

Evo na ovoj slici se vidi kako avion u sredini ima nize pozicioniranu rondelu od prvog i treceg aviona,tako da u stvari ne znam koja je tacna pozicija rondele

dragan_mig31

Sve je to ok :) ali prema LH ovaj avion imao rondelu po sredini

relja

Treba naći fotografiju aviona 127.
Ja sam na brzinu preleteo kroz literaturu koju imam, i primetio sam da su rondele na trupu crtane u dva različita položaja.
Na ACIG-u postoji profil 127 na kojem je oznaka baš kao na ovoj maketi.
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

dragan_mig31

Da a avioni 126 125 imaju rondele na sredini kao na ovom profilu.U ostalom nije ni bitno na kraju bi trebalo da bude sve ok :) Jedino da sredis ona plava na zastavi jer ti je pretamna u odnosu na rondele koje si vec zalepio.Imas veliki vidljivi spoj na donje strana ispred gs-23,a takodje antena na nosu(ona dole) trebala bi da bude malo vise napred.Takodje bode oci ova zelena za dielektrike.

Goran A.

Ne treba traziti fotografiju. Polozaj rondele se razlikuje u odnosu na to da li je avion u originalnom izdanju po dolasku iz SSSR-a ili remontovan Zmaju.
Rondele koje su farbane u SSSR-u su pomerene na gore a one u Zmaju na dole i malo prema repu kao na srednjem avionu. Razlika postoji i u nijansi plave boje, boji konusa kao i u sablonu za brojeve nakon remonta.

Plava boja sa dekala odgovara boji pre prvog remonta, dakle odmah po isporuci. Trebalo bi ujednaciti onu sa zastave sa onom na rondelama.

relja

A ja u međuvremenu našao dve fotografije 17126, koje ilustruju upravo ovo što je AG02 i objasnio:

Možda može i SASI da znači: kako su onda bile orijentisane petokrake na krilima?

dragan_mig31

Da AG02 je u pravu.To sam i ja primetio gledajuci fotografije iz tog perioda.

SASA

Sad ni sam ne znam gde treba da bude rondela :think

Jeste da je ovaj avion iz manevara,ali ne bi mu pomerali rondelu zbog toga.
Antena ispod nosa je tako dosla,samo sam je zalepio,jedino da nesto pravim od sprua.....Zelenu cu da prekrecim,ne svidja se ni meni.Mislio sam da ce  malo potamneti kada se osusi,ali ima svetlu podlogu ispod pa dreci.A imam jos jedan set rondela koje su tamnije pa cu ove skinuti a postavicu druge.Ove svetle sam stavio jer sam imao i svetlu zastavu za rep,medjutim nikako nije htela da legne.