MK GB --- MiG's Around The World --- MiG 9, A Model 1/72

Previous topic - Next topic

Jovac

Odličan . Jako si se lepo izborio sa ovim A modelom. čestitam . :cheers

Kerber

Posle sveg posla, lep avion. Taman imas retku pticu na polici.
Nista mu ne fali, mozda taj spoj vetrobrana i trupa, ali, fina panelaza, sve na mestu.
od mene -bravo!  :)

Janjic

Hvala drugari  i drago mi je da vam se sviđa :)

Kerber imaš pravo. Iako je spoj polutki užasan, može se fino odraditi. Ali poklopac kabine je je po mom mišljnju definitivno nejgori dio ove makete. Pored toga što nema reljefnih dijelova koji simuliraju ramove od stakla, debelo je i šire je od trupa, slabo nalegne kad se stavi i tako dalje. Moglo je i to da se sredi, ali nisam više imao volje. I pored ovih nedostataka, ja sam zadovoljan  :)  :pilot
凸(¬‿¬)凸

viper

Warhawk

Svaka čast na zahtevnoj maketi. Isplatile se dorade  :super
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

zamorano

Odličan pet! Uopšte se ne vidi da je bilo bilo kakvih problema prilikom sklapanja. A imam utisak i da si ga prilično brzo i efikasno odradio.

Ta sitna mana, spoj poklopca kabine i trupa, se realno dešava i kod drugih proizvođača (sa Italerijem, na primer, uvek :)). I uglavnom je teško do nemoguće rešiti ga: ja sam na mom Amodel Yak-130 strugao poklopac kabine odozdo, pa sam strugao trup da se to koliko-toliko uklopi, pa sam onda zalepio većom količinom epoxy lepka da popuni rupu, pa sam onda taj lepak sekao i strugao da dobije odgovarajući oblik, pa ga popravljao Mr. Surfacer-om i zgusnutom bojom, pa to šmirglao... I na kraju sam dobio da se šav vidi tek na drugi pogled - isto kao kod tebe :).

I ja sam mislio da neću više nikad da uzmem nijedan Amodel, ali kada si dokazao da imaš mišiće za to, zašto da ne? Nije loše malo izaći iz uobičajenog - štaviše, iznad uobičajenog i raditi na malo višem nivou. Ima onaj MiG AT koji je mnogo lep... :)

Pozdrav!

Janjic

Drugari hvala vam na pohvalama  :cheers

Zmorano ja imam jedan "problem" :D. Svaku maketu krenem da radim sa velikim entuzijazmom i još većim očekivanjima, a onda to odjednom spadne :). Nemam pojma zašto, ali tako je  :). Trebalo je da se još malo potrudim oko tog staklića, ali sad je gotovo :).

Hvala na javljanju  :)

Pozdrav svima  :caooo
凸(¬‿¬)凸