1/72 - Revell P-38 L/M Lightning

Previous topic - Next topic

komoras

Za početak radiću ovog lepotana, biće radjen u oznakama sa slike: PUTT PUTT MARU, odnosno preciznije: avion američkog asa sa pacifičkog fronta - Charles H. MacDonald-a

http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_H._MacDonald

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

komoras

Krenuo sam sa izradom, sklopljeno za oko dva sata. Maketa je mogu reći u rangu A-Modela, tj blagi užas! A-Model barem ima urezane panele...tako da ne preporučujem ikome da ovu maketu kupuje, sem ako mu nije stalo do samih dekala kao meni, pogotovu što se ova maketa prodaje u nekim radnjama i za po 1800 din!  :deadhorse

Biće dosta gitovanja i poliranja, verovatno ću urezivati panele. Sutra mi stiže Alclad, tako da eto prilike gde da ga isprobam  :super

Na nosu sam dodao parče stirena od 1 mm, kako bih mogao da ga zabušum i dodam medicinske igle za mitraljeze, pošto je dato rešenje Revell-a bez rezerve - jadno, sramota za onog inženjera koji je ovo projektovao...  :violin

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

marshal.luka

Izgleda užasno, jesu li ono sve pin markovi na poklopcima??!

komoras

kao bi trebalo da predstavlja strukturu poklopca, al da, pinmarkovi :)
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

hayabusa

Још луђа ствар је да је име произвођача отиснуто споља на закрилцима. Фазон, најбољи део макете је илустрација на кутији. :)
У сваком случају, храбра одлука да се ухватиш овог чуда, прави изазов. Пратићу са занимањем ''летећи кревет'', срећно!
Белая aрмия - Чёрный барон

komoras

1-0 za papir u odnosu na plastiku kod ove makete, užas živi, al da se nešto napraviti  :pilot

Stigli metalajzeri, tako da ovo gitovanje mora da bude pod konac. Kutije trapova sam skinuo jer uopšte nisam bio zadovoljan istim, biće doradjeni i uglavljeni posle gipsarskih radova.

Mogu komotno da kažem da ni na jednoj maketi nisam koristio ovoliku količinu gita, delovi se čak nisu dali ni uštelovati lepo pri lepljenju, tako da ko planira da radi ovu maketu, neka se naoruža dobrom količinom strpljenja.

Takodje sam našao veoma dobre crteže poznatog japanskog maketara, koji će pomoći u urezivanju panela i rivetiranja:

http://www.geocities.jp/yoyuso/p38/p38bottom.html
http://www.geocities.jp/yoyuso/p38/p38side.html
http://www.geocities.jp/yoyuso/p38/p38top.html

Ne verujem da ću ići baš toliko u detalje, ali pokušaću što više da uradim, barem do tanke granice gubljenja razuma.  :cheers

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

mos

A u koji posao! Nisam ni slutio da je ovoliko losa maketa.
Svaka cast za poduhvat!  :)

Warhawk

Uh, za  Alclad maketa baš mora viti savršeno izgitovana i ispolirana. Čak i najmanje ogrebotinice će se videti.
Kad završiš sa gitovanjem i urezivanjem panela, predji nečim finijim, npr Surfacer-om 1200 ili špric-gitom celu maketu, pa prešmirglaj finjijm šmirglama (1000 ili finija).

Super prajmer za Alclad je glos crna boja, daje neku dubinu aluminijumu  ;)
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

hayabusa

А ако ствари ипак пођу наопако, увек можеш да пробаш и овако нешто:

У крајњој линији, сви ти пацифички лајтнинзи су мање-више скончали на сличан начин. :)

Kerber

hehehe..ne ubijaj mu volju... ;)
Imam i ja jednog al' bas starog, sa mogucnoscu otvorenog nosa, svim naoruzanjem...sad si me zaintrigirao....bas cu da pogledam kad ga nadjem, sta je i kako je...
nema sta, dovedi je ti u red, a za ovakve makete, sav trud ide duplo, a ako je rezultat ok, zadovoljstvo je nemerljivo!

hayabusa

Ма не, таман посла никако... Ево једне мало лепше онда:

;)

Adrijano1776

Svaka cast. ..lijepo vidjeti kako od krsa postaje nesto sto lici na P-38
Moj je vec odavno sletio u kantu za smece...vise nisam imao zivaca :headbang
Tako da sam  se odlucio bolje za Academy

zolle

Tebi treba da se da orden za hrabrost ... ili ludost  :super :super
Dokon mozak, djavolja igracka !

Kerber

Taj Put Put Mary je odlican!
Negde sam vidjao i neki sa zelenim zmijurinama po ovim motorskim gondolama...to je inspiracija!
Udri po maketi! Hahaha! Mislim, odradi je !

Nidza79

Au brate, kako mi je drago sto sam ti ga prod'o  :hahaha  :lol  0:)