Triple threat - Meser, Spit i Hariken

Previous topic - Next topic

Lanmi

Počeo sam da deljem ove tri makete misleći da neću imati vrmena da izveštavam o napretku, ali hajde da probam. Messer je započet 10.07 na zvaničan dan početka BoB, Spit, nedelju dana kasnije, a Hariken neki dan posle njega.

Za početak slike iz kutija:

Vrlo brz napredak na farbanju i sklapanju unutrašnjosti. Manje-više bez problema.

Tako da sam ubrzo mogao da sklopim kabinu sa polutkama trupa. Tu polako kreću da se vide razlike u konstrukciji. Kao što sam video kod novog airfixovog lancastera, vrlo je tesan rasklop, tako da mora da se vodi računa i da se proba na suvo nekoliko puta kako bi sve leglo na pravo mesto.

Zatim je na red došlo sklapanje krila, kod messera bez problema. Spitfire ima malo problema sa naleganjem donjeg zadnjeg dela krila koje prelazi u donji deo trupa (ne znam bolje da se izrazim) tu je ostalo malo da se gituje. Kod Harikena iako sam probao malo da istanjim izlazne ivice krila one su u ovoj razmeri predebele. Kod harikena je i prednji deo krila gde se spaja sa bradom aviona bio malo izraženiji ali sam uspeo stezanjem štipaljkom da ga dovedem u razumnu meru. Kod harikena sam morao da umetnem u trup deo sprua kako bih raširio malo trup da se spoji sa gornjakama krila.

Ja se nadam da nije problem što sam ovako nabacao sve tri makete odjednom?
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

mos

Trio fantastiko!!! Bice zanimljivo, pratim dalje radove sa velikim interesovanjem!  :cheers

Janjic

凸(¬‿¬)凸

cherny

Vrhunski! Samo obrati paznju, kutije stajnog trapa na Harikenu su aluminijum a na Spitu boje donjake krila.

Jovac

Samo napred. Sviđa mi se ideja sa ova tri komada. Pratim.

Boki

Odlična kombinacija. Samo napred, Lanmi. Planiraš li da koristiš dekale iz kutijie ili neki "aftermarket"?

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

Skyrider

E j**i ga, jos da uzmes He-111 pa da "zavrsis" kampanju :D Stvarno super sto radis sva tri lovca od jednom, retko se to vidja, al mogu da mislim kako je zahtevno za rad ;) Pozdrav i pratim, posebno Mesera !