FORD G917T (1939)

Previous topic - Next topic

Wishmaster

Pozdrav dobri ljudi. Ja sam Elmir i iz Zenice sam (BiH). Ovo je moj prvi topic na ovom forumu i ovo je moja treca plasticna maketa. Nadam se da ce vam se svidjeti!

Goran A.

Odlican Ford, lepo si ti izucio materiju za trecu maketu. Posto je bogata detaljima i raznim primenjenim tehnikama, mogao bi malo i o tome da napises koju rec.

Jovac

Lepo si ti ovo uradio. Za trecu maketu vise nego odlicno. Svidja mi se . :cheers

medico

lepo ! retke su civilne varijante maketari obično i  od strogo civilnih prave vojna vozila .

kapetan

Ti si bre opasan maketar! :super

Wishmaster

Hvala vam na lijepim rijecima! To mi je najveca nagrada i ne mogu reci da ne godi :)

Sto se tice tehnika i detalja tesko mi je sad detaljno vracati se pa pisati o tome, najvise radi toga sto bi to slikama morao prikazati. Jer slika je slika, dzaba ja pisem stotinu rijeci. Ali evo sljedecu maketu koju sam vec zapoceo cu postaviti u radove pa ce tamo mozda neko nesto moci i vidjeti.

UKRATKO:

Maketa je od ICM 1/35 - prelijepa i perfektna za sklapat. Boje su mr. hobby. Weathering i pigmenti su AK i MIG. Boje drveta su MIG i mislim da su bas dobre. Ovaj set alata je dio italeri kit-a 1/35 (FIELD TOOL SHOP). Podloga je modelarski foam - neki kao pjenasti materijal. Jednostavno sam urezao fuge, djecijim auticem sam udubio dio gdje prolaze auti gdje je inace istroseno, sve obojio sa zement grau i onda dodao fleke od ulja, zemlju i sl. i komade busenja. Sve metalne dijelove sam radio na nacin da ih prvo bojim u mat crnu pa onda sprejam chipping fluid pa onda siva koju sam raznim cetkicama gulio sa podloge. Platno je obicna papirna salveta.

Ako nekog nesto konkretno interesuje rado cu odgovoriti.

Pozdrav ;)

flanker

U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

milanco

Siđa mi se rad baš lepo izgleda. A kamion je izgleda bio baš, baš, korišćen :)
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

Wishmaster

Čelik nego šta :D Jos da bolje igraju valjalo bi :D

Milanco hvala. Pa ustvari moje amaterstvo ili poluamaterstvo najvise i pokriva to sto je ovaj kamion slobodan stil pa tako reci ne mozes pogrijesiti. Koliko god da se doda weatheringa ok je :D Vidjecemo na sljedecoj maketi koliko sam napredovao i koliko sam dobar ustvari. Radim SBD-1 Dauntless 1/48 i tu ce biti weathering ali ne u ovolikoj mjeri naravno. :)

Ovaj kamion sam i zamislio negdje pred kraj radnog vijeka - kao bio je vojni prvo pa onda od neke kompanije i na kraju ga koristi neki majstor privatno koliko moze i dokle moze :)

Hvala ljudi ;)
Pozzzzzzzzz