T55A 15 okbr, jun 1999

Previous topic - Next topic

iguanac

Tenk predstavlja T55A ceske proizvodnje, u sastavu 15 okbr rilikom povlacenja sa Kosova u junu 1999. Par stvari me jenagnalo daradim bas ovaj model - crvene nalepnice preko identifikacionih brojeva. Takodje, daska koja se odvalila sa prednjeg sanduka, pa se vidi boja drveta namesto zelene.

Maketa je kombinacija raznih: donji deo je ESCI, resetka motora prepradjena stirenom i ecerajem da potrefi cesku verziju. Gumene suknjice su od poklopca Lucky lee kineske hrane. Eduardov set pomogao je kod sitnica, resetki i poklopaca. Kupola je Tamiya. Cevje metalna, uzeo sam je onomad jos u Mosonu. Figure su kombinacija rezina, Miniarta, DML, Zvezde, Tamije...
Fotke imam da zahvalim Mariji Jankovic

One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

trnke

Odlican, smao da su malo bolje slike  :cheers ... al me lozite sa T-55 moracu do kraja jednog da odradim :D

rodeo

Super mashina. Pravi "War horse"
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

iguanac

Quote from: trnke on 27-02-2016, 16:20:52
Odlican, smao da su malo bolje slike  :cheers ...
Pa drugarica ih je slikala, a ona je profi fotograf - pitala me je za neke efekte, pa sam prepustio njoj da bira.Tako da jestvar u zumiranju pojedinih delova - najvidljivije je na ustima cevi (zadnja slika).
Hvala za komentare. Usput, trenutno jos tri radim, ali zavrsicu ih za koju godinu
T55A poljske proizvodnje, selo Bukose, februar 1999
Ti 67 Izraelski iz 1982, Liban
T54 severnovijetnamski, ulazak u predsednicku palatu u Sajgonu
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

komoras

Maketa je vrh vrhova! Veoma se primećuje koliko si pažnje posvetio detaljima, gotovo na svakom koraku ima neka unikatna stvar  :god
Slike jesu dobre za neki umetnički rad, ali su u ovom slučaju promašena tema, jer se fokusira na detalj dok je ostatak makete zamućen, te smanjuje celokupni doživljaj (sem na zadnjih par gde makro nije tolko izražen)
Samo mi je krivo što smo uskraćeni da odjednom uživamo na jednoj slici u svim detaljima...  :cheers
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

dragan_mig31

Odlicna maketa.Svaka cast.Samo sledeci put reci drugarici da fotne maketu tako da bi cela bila u fokusu :)

Manite se zena, molim vas!
Uzmi aparat, podesi blendu, stavi na stalak i slikaj.

SLAYER

Sta ste navalili sa tim 55-icama?  :)
Meni se uglavnom svidja rad, osim mozda ujednacenog prljanja pigmentima(blato). I boju za chipping si "promasio". Jel to namerno ili ...?  :)
Sto se tice slika, ja, nazalost, moram da se slozim kolegom "JZ"-om.
Znam da su figure "sklepane", ali zasto je tolika razlika izmedju njih na stetu kamandira?

Oklop123

Bez reči
Sjajno
Imam pitanje
Kako sa ovim kutijama
Na sta se one kace
Da li su ispod kutija rukohvati?

iguanac

Kutija sa leve strane kupole, kao i kutija pozadi su "fabricke", tako su ih isporucili Cesi i zakacene su za rukohvate. zato je i manji drugi levi rukohvat. E sad, ostalo je kačeno na rukohvate, i to je moj drugi motiv za tu maketu(prvi su crvene trake preko brojeva). Te kutije su vezivane necim crnim, aja sumnjam da se radi o onim plastificiranim trakama kojima se vezuje tovar na palete. Na prednjem desnom sanduku je odvaljena jedna daska i taj meje detalj privukao, pa sam ga i uradio na sanduku - ostala je boja drveta

Oklop123

Quote from: iguanac on 22-07-2016, 12:39:29
Kutija sa leve strane kupole, kao i kutija pozadi su "fabricke", tako su ih isporucili Cesi i zakacene su za rukohvate. zato je i manji drugi levi rukohvat. E sad, ostalo je kačeno na rukohvate, i to je moj drugi motiv za tu maketu(prvi su crvene trake preko brojeva). Te kutije su vezivane necim crnim, aja sumnjam da se radi o onim plastificiranim trakama kojima se vezuje tovar na palete. Na prednjem desnom sanduku je odvaljena jedna daska i taj meje detalj privukao, pa sam ga i uradio na sanduku - ostala je boja drveta
Aha hvala
Znaci mi to puno :)

Oklop123

Kako ste tako spustili gusenice na tockove
Znam ono sa lepkom
Ali cuo sam nesto i sa toplom vodom da se greju pa da se i tako moze uraditi

iguanac

Donji deo tenka je od ESCI/Italeri, a on ima tzv. "link and lenght" gusenice, od plastike sa pojedinačnim sekcijama koje se lepe i daju realniji izgled od onog koji je moguće izvesti sa vinilnim gusenicama

Oklop123

Hvala
Tenk inače ako nisam rekao je vrh vrhova :super