F-14B Hasegawa 1/48

Previous topic - Next topic

viper

Airesov cockpit je u  završnoj fazi, još malo washa, sjedala, instrument  paneli i malo popravke oko displeja.
Od dodataka će biti još airesove mlaznice.

viper

Ima dosta greškica za popraviti, jer je išao samo jedan sloj boje bez prajmera i prešedinga...
Potrrebno je još popuniti šupljine oko cockpita i ofarbati.
Decali će biti Figtertown VF-74, ali sada ću raditi ovaj avion sa slike. Ostale verzije sa ovih decala ću ostaviti za Tamiyu i AMK.

Inače obzirom da je ova maketa izašla krajem 80-tih godina  i sada je odlična maketa.

zobo

Lepo,detaljno i precizno.Bice ovo lepa maketa. :super

dragan_mig31

Odlicno izgleda :) jedva cekam da vidim gotovu maketu.

Tomcat

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

viper

decali i wash...
Decali su odlični, tanki i lijepo legnu. Oštetio sam decal na  krilu,  ali mislima da se može lako popraviti.
Ima još malo viška washa kojeg treba ukloniti.

zobo

Tomcat

Fantasticno,super izgleda
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

viper

Maketa je u završnoj fazi. Zapravo najmanje je bilo problema tamo gdje sam najviše očekivao, oko uklapanja trpa i usisnika vazduha i prednjeg i zadnjeg duijela trupa.
Najviše problema sam imao oko postavljanja stajnog trapa, ali nekako sam uspio. ztu je i wash bio prenaglašen , pa sam pokušao umanjiti drybrushingom bijelom bojom.
Htio sam dobiti što manju šupljinu na spoju krila i trupa, pa  od prevelikog pritiska tu je pukao i dio trupa... Pokušao sam sanirati, ali nije  ispalo kako sam želio, pa i to moram još popraviti..

Tomcat

Mnogo dobro, samo napred

urke1981

Super je...pre-shading i farbanje su odlicni,ali i maketa ucelini.....odlican posao  :cheers

viper

Gornju stranu sam malo dodatno farbao Model mastersovom plavo sivom  FES35237 jer mi je nekako prema slikama  bolja od Gunzeove iste boje. Ima još detalja koje treba završiti, kao npr. docrtati par linija panela i itd..

Pedja

Uf, baš dobro izgleda.

matilda

Super ti je macor.
Svidja mi se kako si utonirao sve to i dao mu taj raubovani izgled.
Sve pohvale.

Stevan

viper

Dali su tomcati u Desert Stormu nosili i rakete AIM-54A..Phoenics?
Znam da su nosili AIM-54C.
Odnosno kada su se prestale koristiti verzije A?

Naime na ovom tomcatu imam namjeru koristriti AIM 54 koje dođu uz tamiynog tomcata,  koje su zaista dobre, ali sam greškom jednu napravio A ,a drugu C verziju.

Dali je moguće miksati na istom avionu A i C verziju?