1/35 Top QF-6 MK2 Zvezda

Previous topic - Next topic

slavco 83

Pozz,Radi se o novoj Zvezdinoj maketi u 1/35.Engleski top cuveni 6 funtas (57mm) koji je imala JNA u svoje naoruzanje u 2 verzije.Sama maketa je odlicna za rad,fina plastika,bez visak odlivke,izuzetak cine 2 pin marka na lafet koji,eto ako se uzme sve u svemu to bi bio jedini nedostatak.Prljanje je minimalno,ogrebotine uradjene sa liquid masking film.Sami top moguce je da se uradi u vucna varijanta.

rodeo

Lepa maketa, imam je u shteku. U JNA su menjali tockove prilikom nekog remonta.
Pravda za Gigu, oranzada za trolove.

Pegi

Spoj polutki cevke na prvoj slici. Ako nije senka onda treba bolje zagitovati i ismirglati ili promenuti ugao slikanja.

slavco 83

Mozda se tako cini prema ugao slikanja,bas sad proverio,sve je ok sto se tice spoja.Rodeo,tacno JNA je promenila tockove na neke topove,neki su ostali isti nisu ih dirali.Ideja da uradim ovo topce datira odkad sam njih-3 komada ugledao u nekadasnji vojni muzej Skoplje-Kasarna Goce Delcev,splet okolnosti dao sam neke 17-18 nedelja strazu tamo,pa motao sam se okolo izlozene tehnike,interesantno neki su bili proizvedeni u Engleska neki USA.

zobo

Bio sam artiljerac JNA,davne 1982 godine.Da mi je ovako izgledao top zaglavio bih 7 dana pritvora i istovara vagona.Gume smo nakon svakog zanimanja cistili i mazali imalinom,pa pravac hangar za smestaj MTS.Maketa je lepo uradjena ali mnogo isprljana i ostecena.