ICM 1/48 MiG-3

Previous topic - Next topic

Lanmi

Dobro napreduješ. Mislim da ću i ja ići ovom putanjom na Focke Wulfu, prvo metal pa boja, kako ti deluje ovaj Vallejo? Hoće da drži?
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Pedja

Quote from: Lanmi on 10-01-2017, 00:50:37
Dobro napreduješ. Mislim da ću i ja ići ovom putanjom na Focke Wulfu, prvo metal pa boja, kako ti deluje ovaj Vallejo? Hoće da drži?

Чини ми се да је постојан, мора се прелакирати нјиховим лаком, ја сам после сребрне ишао са зеленом уљаном, па онда акрилна бела, не знам како ће испрати док се све заврши. У међувремену сам напрскао ознаке и када сам скидао траке на неким местима ми је скинуло до прајмера сву боју, не знам зашто се то дешава,

vuk#75

Quote from: Pedja on 11-01-2017, 14:16:25
Quote from: Lanmi on 10-01-2017, 00:50:37

Чини ми се да је постојан, мора се прелакирати нјиховим лаком, ја сам после сребрне ишао са зеленом уљаном, па онда акрилна бела, не знам како ће испрати док се све заврши. У међувремену сам напрскао ознаке и када сам скидао траке на неким местима ми је скинуло до прајмера сву боју, не знам зашто се то дешава,
Samo ti jos prasak za pecivo fali na maketi sta si sve pomesao.
Vrlo vrlo verovatno nisi pustio da se dovoljno osuse slojevi

Pedja

Gde smo ono stali... :think.. kod problema naravno, jedan slika ,1000 reči. (tri slike,pa vi izračunajte...)

Komentari swuvišni, kreće popravka uskoro, zato je i stajao napušten do sada.
:caooo

Može li mi ko napisati jeli ovaj ICM bolji ili jednak Trumpeterovom MiG-u?

Josip

boom.boom

Quote from: JŽ on 08-06-2017, 11:41:50
Može li mi ko napisati jeli ovaj ICM bolji ili jednak Trumpeterovom MiG-u?

Josip

Bolji je trumpeter ali ipak ovu razliku ne treba shvatiti kao ogromnu! Imam oba i uradio icm-ovog... Moj icm se sklapao lepo, krila koja su iskomplikovali bez potrebe su mi legla bez i malo gita! Koliko se secam git nisam ni koristio nigde, mozda malo kod upasivanja kapotaza mitraljeza, ali ipak mislim da nisam ni tu. Skroz dobra i dovoljno detaljna maketa, jedino sta treba ublaziti je suvise ostre ivice kapotaza motora. Ako se kabina radi zatvorena, super je a ako ne malo detaljisanja fali! Najvise problema ima oko uklapanja korenova krila sa trupom, gde se moralo i smirglati. I trapovi su malo kilavo uradjeni za sklapanje ali sve se tomoze uraditi bez puno muke. Dobra strana mu je i motor koji trumpeter nema. Moj primerak je imao i blaga ulegnuca plastike nastala u procesu livenja/hladjenja ali su lako ispravljiva. Takodje, koliko sam cuo, kasniji odlivci (posebno pod drugim brendovim) su losije odliveni. Ne ,ogu da potvrdim ili opovrgnem to ali mi se cini vrlo verovatnim!
S druge strane trumpeterov MiG-3 je novijeg datuma, bolje tehnologije... i to se vidi na maketi! Kabina, i ako nema posebno odliven ram kao icm, ipak izgleda detaljnije. Komadna tabla je ogroman napredak u odnosu na icm jer kod ukrajinca je data samo kao ravna ploca! Rasklop krila je standardan i logican i predpostavljam bolje se sklapa sa trupom. Detaljniji je i finiji na svim poljima od icm-a, ali ponavljam da to nije ogromna i nedostizna razlika. Uz malo dorada moze se postici skoro identican nivo detaljnosti. Dekali su mnoooogooo bolji i velika prednost trumpetera je sto daje irani i standardni m ig-3! Kod icm-a ako hoces rane, mora se potruditi oko kapotaza motora i mitraljeza. Lep efekat su i uradjeni zakivci, posebno s donje strane trupa, koji izostaju na icm-u a doprinose utisku dosta.
U glavnom, trumpeter je bolji od icm-a na svim poljima, ali razlika nije ogromna i nedostizna! Na kraju, mislim da je najveca i ipak bitna razlika (ne racunajuci cenu) u rasklopu i sastavljivosti, gde bih nedvosmislenu prednost dao trumpeteru!
"Nije važno šta se radi, vazno je da se preteruje pa će negde već da izbije!"....Miksi-"GYM-Š"

Hvala.
Kinez je iz kutije kao dobro slikarsko platno/osnova I samo ceka talentovanu ruku.

Pedja

Pre svega svima želim sve najbolje u Novoj Godini i svim praznicima koji su za nama.

Dakle, i pored silnih muka koje mi je zadao rešio sam da završim ovu maketu, uskoro i gotov, sasvim...

Pedja

Сад стварно још врло мало. Шта је све ова макета доживела добро је овде где је сада, ускоро у витрини.