Amodel 1/144 E.E. Canberra B Mk.62

Previous topic - Next topic

Sandman

Običaji kažu da se na Božić valja započeti nešto kako bi te to pratilo cele godine...

Pa evo, da pospešim maketarsku 2017. godinu započeo sam Amodelovog mališana, Canberru Mk.62 u 1/144.

Nosiće argentinske oznake - ove godine je 35 godina Foklandskog rata, pa reših da uradim nešto povodom tog jubileja.

Secnuo sam par delova sa ramova i zalepio ih... prostor prednje noge stajnog trapa, kao i bombaluk čiji sam spoj sa istanjenim spruom ojačao sa unutrašnje strane.

Sedište se lepi direktno za gornju polutku kokpita, a ispod ostaje praznina, dok se iza stavlja balast. Rešio sam da to ipak malo zatvorim, tako da ću od stirena dodati pod i zadnji zid kokpita....

Goran A.

Nemoj stiren iza sedista tu ima jos dva mesta za posadu.

Sandman

Aham, hvala.

Nadam se da će siva boja kokpita maskirati tu prazninu.. mada je staklo kabine ionako malo deblje, neće se mnogo videti to unutra...zadnji deo te prednje sekcije će svakako popuniti balast...

Goran A.

Trebalo bi da ima samo niza pregrada iza leve strane sedista, desna je otvorena jer se tuda ulazi u kokpit a ostatak pozadi se svakako ne vidi ni ovako.

Sandman

Htedoh samo da stavim pod i zadnji zid kokpita da se ne vidi rupa...ali...  >:D

Uradim zid iza pilotskog sedišta, pa onda prilikom probe pozicije sedišta skapiram da je na ramu dato još jedno sedište, koje može da bude vidljivo kroz poklopac kabine (desno od ona zadnja dva)...

Onda mi ta dva sedišta delovala baš onako klot pa im sredim bočne ivice.. a usput dodam i zadnji zid kokpita.. i napravim instrument tablu... i tako... :zvizduc

Goran A.

Sad mu proseci bocna vrata pa da zurka bude kompletna.

Sandman

Goran A.

To ti je 15 minuta posla a ima i otvoren bombluk, ide jedno sa drugim.

Sandman

Jedino što sam ovaj pod kabine merio da bude na nivou spojeva polutki nosnog dela trupa, bojim se da će se to videti na pola vrata ako ih prosečem.. jedino da pravim novi pod koji će biti montiran niže, da zahvata i donju polutku trupa  :-\

Goran A.

Nema dva poda, ima stepenik u nivou donje ivice otvora i ima bocne stranice. Kad gledas u otvor, leva bocna stranica stepenika je malo upustena unutra ka repu, desna je u ravni sa ivicom i maricom otvora

Sandman

Mislio sam na to da pravim kompletno novi pod, novih dimenzija prema donjoj polutki, ali videću onda samo taj stepenik da napravim.

Goran A.

Moras samo malo da useces tvoj pod malo do pilotskog sedista, ubacis cetiri parceta i gotovo, ako te ne mrzi naravno. A i ne zuris nikuda...

Sandman

Ne mrzi me :) a može biti veoma lep detalj pogotovo što se ta vrata otvaraju na gore pa deluju dosta atraktivno na maketi, pogotovo u ovoj razmeri

Lanmi

Lepo napreduje ova sitnurija. Kod otvaranja ćeš morati da vodiš računa o debljini plastike?

lepo izgledaju ovi rani džetovi sve više mi se sviđaju pogotovo Britanci.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Sandman

Zanemariću debljinu plastike ovog puta, barem na okviru na trupu, sama vrata ću skoro sigurno praviti od stirena pošto mislim da otvor vrata zahvata i donju i gornju polutku trupa