Focke Achgelis Fa 330

Previous topic - Next topic

vuk#75

Pa da pocnemo sa maketama, prva u nizu je ova
Meni veoma interesantna za rad ali treba dosta strpljenja jer je odlivak dosta los odnosno ima dosta viska po samoj plastici

Ovo je sve sto dobijete u kutiji

Razbusio sam rezinsku kontrolnu tablu da bih mogao da razvucem kablove

Koristim olovnu zicu 0.3mm debljine

Sklopio sam par delova za sada, odnosno ove je osnovna konstrukcija na koju se sve ostalo kaci

Nije nesto puno uradjeno ali sam krenuo, nastavak veoma brzo

medico

interesantno ! gde nabavljaš olovnu zicu ?

guster

Da li je to ona za musicarenje?
Ako jeste, ima je u pojedinim radnjama sa ribolovackom opremom, postoji nekoliko debljina, ako se ne varam od 03 do 0.9mm

vuk#75

Olovnu zicu nabavljam u radnjama za musicarenje, imate vise debljina ali je najmanja ova 0.3 mm cena je 150 din po pakovanju u kojem dobijate 3 metra zice . Sada sam porucio sa ebay zicu za lemilicu 100metara 0.2 mm debljine za jedan dolar sa slanjem.

Warhawk

Quote from: vuk#75 on 13-01-2017, 00:56:55

Sklopio sam par delova za sada, odnosno ove je osnovna konstrukcija na koju se sve ostalo kaci

Vidim da ovi sitniji ramovi imaju pucnu od livenja celom dužinom.
Možda nije prekasno da se ona i ovako sklopljena obradi, pošto će se na letelici koju 90% čine ramovi poprilično videti
'Once you get locked into a serious Model Master enamel collection, the tendency is to push it as far as you can.'

vuk#75

Hvala na savetu, za debelopstog mene je lakse da sklopim ceo ram i onda polako obradjujem delove tako sklopljene posto su neki delovi rama svega par milimetara duzine pa mi to malo pravi probleme. Ideja mi je da sklopim ceo ram i izgitujem spojeve tecnim stirenom e onda da polako skinem sve sto je viska.

vuk#75

Nastavak radova

Maketa je klasican panj za sada, najveca mana makete je sto je sama sastavnica apsolutno nejasna a na samoj plastici ne postoje nikakva obelezja gde bi se trebalo nesto uklopiti, no guramo dalje

vuk#75

Nastavljam dalje posle pauze

Nije neki veliki napredak ali mi se nigde ne zuri bas toliko, sledece sto planiram je farbanje pa nastavak sklapanja

Veliki pozdrav

mcaslav

Svaki put kad pogledam ovaj rad dobijem tolike zazubice da padam u veliko iskušenje da se upustim u samogradnju...

Deluje odlično!

Predložio bih da razmotriš poziciju ovih trouglastih komada eceraja koji se nalaze na krakovima rotora. Trebalo bi da su na gredi kraka, tamo gde je krak najdeblji...

http://aviationbookreviews.com/wp-content/uploads/2013/08/focke-sandpiper.jpg

http://www.pyperpote.tonsite.biz/listinmae/images/listinmae/appareils/focke-wulf/fa330/Pyperpote-Mae-Focke-Achgelis-FA-330-101020-1.JPG

:cheers
Ništa nije toliko neizbežno kao greška na koju je došao red!

vuk#75

Ahahahaha pa jeste sto bi kupio maketu kada je mozes praviti  ;D ;D ;D

Tacno je to sto si rekao da ove fiksatore kablova premesticu ih, malo veci problem bude kada pratim sastavnicu jer je zaista neprecizna a sada na ovim fotkama vidim gde treba da stoje.
Hvala ti puno na pomoci

vuk#75

Konacno nastavak radova, ima jos dosta nekih sitnica da se oradi na maketi ali evo slike pa procenite sami

capritim

Ovako sam ga ja uradio. Možda ti bude od pomoći.

Pozdrav

vuk#75

Jeste dosta od pomoci, generalno imam jos par sati rada na maketi samo trebam da se nakanim da je privedem kraju a da za to vreme ne zapocnem neku drugu maketu.
Inace sve pohvale za uradjenu maketu.