F-5A 1/48 Πολεμικη Αεροπορια

Previous topic - Next topic

PELE

Da se malo i ja aktiviram...  :zvizduc

Lakše bi se našla nafta ili zlato nego ova maketa, ovom prilikom se zahvaljujem kolegi Adrijanu !  :cheers

Kalup je mator, kao što se može videti na fotkama ali je sjajna osnova za samogradnju i dodatke, mada će kod mene isključivo biti samogradnja. Panelizacija je čist pozitiv, tako da ću ovu avanturu započeti sa prerezivanjem istih, verovatno, ako se ne bacim prvo da pravljenje kokpita. Sedište sva sreća imam od druge makete, jer je ovo iz kutije ne postoji, samo pilot kog treba zalepiti na nosače koji se nalaze na zidovima. Kadica kokpita takođe ne postoji, svakako će mi biti interesantno da radim ovo od nule. Nažalost, ova maketa ne daje opciju sa dva rezervoara na krajevima krila pa ću okačiti lansere i rakete x2 i to je to što se tiče naoružanja.

Aegean blue će biti šema farbanja i 99% kao ovaj avion sa fotke, ukoliko ne nađem neki ofucaniji i interesantniji.

Kutija i delovi, sve je tu pa će se uskoro početi i sa ovim, volje ima a vremena će biti... viđamo se !  :cheers

Nemsy_29

Pratim!

Joj i ja bi Vijetnamca radio kad bih nasao F-5a italeri ali u 72 :cry

Adrijano1776

Nema na cemu prijatelju :cheers
Ovo ce biti prava akcija...
Mozda se i s vremenom prikljucim Sa F-5A ali u 72ci..
Happy modelling

iguanac

Kuriozitet: jedan pilot-prebeg je ovim avionom bombardovao Sajgon u aprilu 1975 pred pad Južnog Vijetnama. Ne znam jesu li im oznake prefarbane tada.
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

Janjic

Adijano ima u šteku što niko nema (nekad sumnjam da ima kalup za YUMO G-4  ;D)

Pele svašta joj nešto fali, pa pošto će biti finog mesarenja počasti nas slikama  :D
Za moj ukus odlično radiš makete, pa ću ovo rado da pratim ;)
凸(¬‿¬)凸

Зоран 1962

Lep projekat.Pratim sa interesovanjem. :cheers

PELE

Nastavak,

Pošto sam se odlučio za RV Grčke, projekat nastavljam u drugom delu foruma. Sedište rađeno u samogradnji, HRQ-7A. Ono obično mi ne radi posao jer ipak radim avion sa fotografije, pa ću se potruditi da bude što više autentičan. Neki su imali i MK10 sedište ali su to uglavnom kasnije kamuflaže. Sledi detaljisanje i pravljenje pojaseva, kao i tapacirunga.

Što se kućišta topa tiče, nisam mogao da odolim a da ne otvorim. Top još nije finiširan ali će nadam se uskoro biti. Kućište će takođe biti završeno kada i top.

YU-DFY

Lanmi

Nit mi je tematika bliska, niti bih se ikad odlučio da ovoliko detaljišem, vrlo volim da gledam kako se od stirenskih pločica i štapića stvaraju ovakvi detalji. Samo šibaj slike, da gledamo.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

Зоран 1962

Baš si rešio da detaljišeš.Svaka čast na strpljenju :doh

PELE

Mali update,

Za sada samo grubo odrađeno sedište i kutija za municiju. Top takođe moram da doradim, još uvek nije gotov. Sledi završetak radova na kućištu topa, radovi na elektronici sa druge strane trupa pa nakon toga prelazim na kokpit.

:caooo

Pedja

Одличан рад, само настави тако. :caooo