Tu-22m3 diorama

Previous topic - Next topic

dragan_mig31

Ja ostao bez reci.Svaka cast  :god :god :god :god

®Evolutionary

KONACNO... pocinjem maketu Tu-22m3.  8)

Nadam se da posle rezinskih vozila, fotoecovanih stepenica i drugih petljavina nisam zaboravio kako se prave avioni! Videcemo... :think

Na samom pocetku, pa ponovo rezin i "eceraj" - kabina ce potpuno biti opremljena NeOmegom i Part-om, mada preovladjujuci ovom prvom, jer je zaista kompletna i detaljna.

Ali pre toga evo i prvog problema sa tacnoscu trumpeterove makete: vetrobran kabine, tacnije njegova donja kontura je prilicno proizvoljna u poredjenju sa stvarnom letelicom. Vetrobran iz kita ima  jednostavnu zakrivljenu donju ivicu od same sredine pa do svoje vertikalne ivice. U stvarnosti je ova kontura dosta drugacija.

Ovo znaci da ce detalji okvira vetrobrana morati da budu izmenjeni, a ovi netacni prethodno odstranjeni...

Ovako je izgledalo posle brusnog papira gruboce 600...

Pa onda 800 i 1200...

Micromesh 3600...

I na kraju isto to, samo 6000, pa onda Tamiya polir pasta.

Toliko za sada;  nadam se da ce uskoro biti jos malo materijala iz kabine...
Pozdrav od Šekija
--------------------

Miki

Pitanje.Gde moze da se nabavi Micromesh 6000? :)

Wishmaster

A u pm fantazija. Odusevljen sam :D Svaka cast samo naprijed!!!!

®Evolutionary

Quote from: Miki on 07-05-2017, 11:44:01
Pitanje.Gde moze da se nabavi Micromesh 6000? :)

Zdravo Miki,

pitanje je na mestu, ali ne bas za mene, ja zivim u Nemackoj... :-\ Poslednji put sam kupio Micromesh na jednom maketarskom skupu na kome sam ucestvovao, u kesici sa raznim grubocama.

Na web-u moze da sa nadje na raznim mestima: Amazon, eBay itd. Opet, ne znam koliko su ti ovi nacini kupovine dostupni. Mozda neka od lokalnih prodavnica maketa ima Micromesh.

Najbolje bi bilo ako neki od lokalnih maketara moze da pomogne u vezi ovoga...
Pozdrav od Šekija
--------------------

Miki

®Evolutionary

... jos malo namestanja u kabini... rezinski elementi zahtevaju dosta probe uklapanja, brusenja, trimovanja i podesavanj, ali na kraju sve izgleda poprilicno uredno.

Pod i prednje i zadnje kabine morao sam da isecem, kao i da odstranim sve detalje sa donje strane sedista, da bi ih spustio malo nize, jer su na pocetku virila iznad otvora kabine. Jedva cekam da pocnem sa farbanjem...

Pozdrav od Šekija
--------------------

Dejan68

Kreće zaplet velike španske, pardon ruske serije. Pokušao si da nas pokolebaš posle onih PE stepenica,
ali nije ti uspelo. Pratimo u dalje tvoj vrlo zanimljiv rad.  :)

®Evolutionary

Quote from: Dejan68 on 08-05-2017, 01:53:20
Kreće zaplet velike španske, pardon ruske serije. Pokušao si da nas pokolebaš posle onih PE stepenica,
ali nije ti uspelo. Pratimo u dalje tvoj vrlo zanimljiv rad.  :)

Jaoj nemoj samo spanske serije molim te, dobijam gorusicu od njih - 450 epizoda, sve snimljene u jednoj sobi, a gledas kako cvece vene u vazi...:deadhorse Moja majka voli da ih gleda, kao beba Teletubbies.

Trudicu se da ovo moje bude malo zanimljivije... Jel' neko gleda "True Detective", prvu sezonu na primer, ili recimo "Mr. Robot" - vredi pogledati.

Ali posto ce ovo potrajati, mozda bude kao "Game of Thrones"...  ;)
Pozdrav od Šekija
--------------------

®Evolutionary

Lagani napredak u kabini... Kombinacija foto-ecinga iz jednog seta sa rezinom iz drugog nije bila bas idealna, posebno jer je "Part" set poprilicno predimenzionisan. Instrumente sam isekao na panele i pazljivo brusio po ivicama dok se nisu uklopili u rezinsku kabinu od NeOmege. Sa druge strane, sa rezinskih delova skinuo sam sve detalje koji su smetali.

Sa unutrasnje strane vetrobrana kabine dodao sam git na donjoj ivici, tamo gde je oblik bio netacan, a gde ce se taj spoj videti, iznad pokrova instrument table.

I na kraju malo boje...

Pozdrav od Šekija
--------------------

Зоран 1962

®Evolutionary

Ljudi, samo da se zahvalim na lepim komentarima i podrsci svima koji su u medjuvremenu pisali! Puno znaci malo motivacije na ovako dugom projektu.

Takodje ako ima neke kontrsuktivne kritike slobodno saljite - ponekad se covek izgubi u detaljima, pa ne vidi sam drvo od sume...

Ajd' pa uzdravlje do sledece "epizode"!  ;D
Pozdrav od Šekija
--------------------

®Evolutionary

Postovani skupe, evo novih slika 95% zavrsene unutrasnjosti kabine.

NeOmegin resin zahteva dosta ciscenja i podesavanja da bi se sve uklopilo, ali je strpljenje na kraju nagradjeno veoma detaljnom i autenticnom kabinom za Tu-22m3. I sam sam bio iznenadjen koliko je detalja spakovano u samo par kubnih santimetara prostora.

Takodje mislim da se isplatilo kombinovanje rezinskih i foto-ecovanih detalja iz dva razlicita seta, jer sam dobio vrlo uverljivu kombinaciju tekstura. Uosalom da ne davim mnogo, pogledajte pa procenite sami.

Pozdrav od Šekija
--------------------

milan78

Cao ja sam Milan volim maketarstvo ali odoh da skupljam znacke i salvete markice i mirisljave blokcice.... :god :god :god :super :super :super
Instagram-Peacockscaleworx

Dejan68

Ne prijatelju, nije ti uspelo. :think
Odmah sam primetio da su ovo slike iz pogonaTupoljev.  Kao ne znamo za Photoshop i ostale foto drangulije. Pa video sam na televizor kako se to radi u holi(boli)woodu.  :zvizduc
Nećeš nas prevariti da je ovo resin i eceraj, ne ne.
Pratim i dalje ovu zaveru protiv nas običnih maketara, (i da znaš da neću da pređem na skupljane markica, značkica i ostalih ica) .  :caooo