ICM 1/48 P-51B Mustang - jednom rukom

Previous topic - Next topic

Pedja

Quote from: Sandman on 16-04-2017, 22:41:01
Sve sve Peđa, ali eceraj...jednom rukom!  8) :mjetal

Bez obzira na sve, ali ne mogu da gledam sedište bez pojaseva pa makar nogama radio.  :lol
Uzeo neki višak za RAF  pa ubacio čisto da ima nešto.

iguanac

Pedja Fon Štaufenberg...
svaka čast na pregnuću!
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

Pedja

Nastavak radova...

Ovako izgleda fiksiranje makete i gitovanje-šmirglanje spojeva. Radi posao dosta dobro, i za "normalce" čak.

Spoeni krilo i trup a sve nakon obrade trupa, brušenje i sl. Na žalost tek u ovom stadijumu sam uspeo da vidim da je sve nekako uvrnuto ali više nisam siguran da li je trup ili krilo, uglavnom uglovi su svaki za sebe. Takodje ovaj moj primerak ima očajno odliven poklopac kabine. Mutan i sa žestokim omašklama u livenju. Prošao je jedan tretman šmirgla-poliranje-pasta za zube-pronto ali potreban je još jedan krug. I da ovde ne bude kraj problemima, poklopac je uži u donjoj zoni od trupa tako da ću i tu morati da se potrudim.
Ne odustajem ,kako god, ipak je izbor makete za ovakav rad ,ispotavilo se, loš.
Do sledećeg javljanja .... :caooo

Pedja

Quote from: iguanac on 17-04-2017, 20:37:20
Pedja Fon Štaufenberg...
svaka čast na pregnuću!

Ovo ne prolazi, i dalje imam oba oka i  nikakve atentate ne planiram....za sada!

Pedja

Poklopac kabine je došao na red. Ovog dela sam se najviše plašio. Na kraju i nije toliko loše ispalo, naravno daleko od idealnog. Ovom prilikom moram da pohvalim izuzetan sajt Eduard.com i njihovu pomoć pri izradi maski  :zvizduc

Ovde otprilike može da se vidi "kvalitet" odlivka , levo netretirana Malcolm kabina, desno je ova trodelna što ide na ovaj primerak, u startu su bile isto "musave".

Gore pomenute maske u kućnoj radinosti.

Maskiran poklopac. Može se još malo doraditi,hm.

:caooo

Pedja

Sve sam bliže kraju. Malo suludo, ali kad sam došao ovde ,rešio da probam da naprskam oznake, makar ove veće. Uopšte nisam siguran u dobar rezultat ali svejedno. Večerašnji radovi, priprema za završnu boju...

Slika originalnog primerka, medjutim izgleda kao da je nos beo, svuda je crven, i nema amblema "bee" i oznaka pobeda pilota Capt. Duane Beeson-a, kao da je na izlasku iz fabrike pre dodele jedinici,možda neko zna nešto više o ovome.

Izvor fotografije mi nije poznat, sa interneta u svakom slučaju.

Pedja

Sandman

Bogme Peđa, ovo farbanje odlično ispalo, nikad ne bi čovek rekao da si sve ovo radio samo jednom rukom!

barbarossa

kako li tek puni paprike  :cheers

svaka cast za sklapanje i farbanje

Зоран 1962

I za obe ruke dobar a ne sa jednom :super

Janjic

凸(¬‿¬)凸

Jovac

®Evolutionary

Tebi prijatelju ova druga ruka stvarno ne treba... Jel' bi mogao ja da je dobijem kada skines gips? Meni nekako stalno fali treca... ::)

Svaka cast na (jedno)rucnom radu!
Pozdrav od Šekija
--------------------

Pedja

Napredak i jedna napomena, gips je skinut mada i dalje na desnu ne računam ,tako da naslov topika ostaje.
Za danas naprskane rondele i ceo spreman za lak. Nije ispalo baš kako sam očekivao ali na kraju priče nisam nezadovoljan...

Q i P su se malo ukrivili