F-104G Olympos 1/48 Hasegawa

Previous topic - Next topic

Zing

Zdravo drugari,
jos davne 2000-te ( + - koja godina ) na "Ikaru" sam video jednu lepu maketu ovog aviona, i jos mi pridje covek i kaze da je sve farbano... Meni je to tad kao mladom maketaru zazvucalo toliko dobro da ja to i dan danas vidim kao jednu lepu prekretnicu u hobiju, poslu itd...

Mnogo godina kasnije plan je isti, Starfighter, Olympos, farbanje i po koji dekal...

Na poklon dobijam 104-ku od mog brata i kroz osmeh mi kaze: " Al da uradis tvog Olimposa."
U kutiji je standardni Hasin F-104 sa dodatnim ramovima za CCV verziju, G varijanta moze da se uradi i iz ove kutije.

Malo je slobodnog vremena pa ce proces biti " zrno po zrno..."

Za pocetak izduvnik.

Hemija:
AK Xtreme metal: jet exhaust, gun metal, brass, metallic purple, stainless steal.
AK powders: black, rust
Vallejo akrilni lak
Uljani wash.

Pozdrav za kolegu sa Ikara ako se prepoznaje u ovim redovima i hvala mom bratu Draganu.

Uzdravlju!
Tongue tied and twisted just an earth bound misfit, I

Oruzar

Brate moj,

Ovo fenomenalno izgleda! Plus odlicno si ovo uslikao :-)
Samo cepaj!

Zing

Cockpit update.
Hemija: Vallejo boje i lakovi, uljani wash, AK powders.
Setovi: eduard samolepljivi zoom na instrument tabli, pojasevi na sedistu, plakardi.

Imao sam manjih poteskoca oko lepljenja pojaseva zbog pucanja boje prilikom savijanja. Deo boje koji je zalepljen za sediste bi jednostavno spao sa pojasa i pri najmanjim pomeranjima.

Nisam postavio eduardove bocne konzole u kabini iako su baogatije detaljima, mnogo mi fali 3d efekat i igranje sa "000" cetkicom!

Зоран 1962

Dobar početak.Fenomenalan!Pratim dalji rad.Srećno!

DjG

hmmmm... pa evo, pošto sam "prozvan" na početku, da se javim.

Dakle, ja sam taj koji je radio - rukom crtanog Olimposa u 1/72. Maketa je rađena 1993... ESCI...

Sve je crtano - ptica, planine, sunce... jednostavno izazov je bio veliki, zbog desetina fotografija koje su objavljene u grčkom časopisu 1992. kojima nisam mogao da odolim.

Naravno - dekala nema, Interneta nema click-download ne postoji, PayPal ne postoji, Online kupovina ne postoji, Forum ne postoji... šta ostaje - crtaj rukom i farbaj.
ili jesi ili nisi...

Krajem 1993. poslao sam fotografije Grcima - oni su maketu objavili u časopisu, koji sam kasnije dobio

Zanimljivo da je, slično kao i kod tebe, i mene brat, na neki način, terao da uradim tu maketu - da njega nije bilo, ne bih, možda, ni počinjao. A kasnije mi je i pomogao.

Tvoj Olympos biće strašan, tako izgleda sad. F-104 mnogo dobro izgleda u toj šemi.
Bez obzira na postojanje dekala to je, i tako, zahtevna maketa, koja traži puno pažljivog rada u fazi farbanja.

Samo napred ! Guraj !!  :caooo

Zing

Fuse update.
Krecu smirgle bez granica...

Hvala na podrsci i hvala kolegi DjG na ukljucenju u post!

Uzdravlju!