MIG-21 OEZ 1/48

Previous topic - Next topic

YU-DFY

Pre par dana zapoceh rad na OEZ-ovom MIG-21 BIS. Ovo mi je drugi po redu. Kod prvog nisam uklanjao grbu (verzija MF) tako da je bilo mnogo lakse za rad. U ovom slucaju odlucih se za malo hrabriji korak gde je potrebna hirurgija odnosno uklanjnje grbe i upasivanje vertikalnog stabilizatora. Iskreno receno, ne znam ni sam zasto sam sve ovo zapoceo i zasto nisam ko covek uzeo Eduarda koji bi se sam sklopio. Evo par slika da vidite dokle sam stigao i koji je to bavan, kramp ili panj od makete.

matilda

Oez letohrad...
Obicno kod maketa bude problem kad padne deo na pod i izgubi se.
Ovde je problem ako ti deo padne na nogu.
Hrabar potez.
Ovo cu da ti pratim da vidim kako ces ti da se snadjes sa oezom.
Ja sam poceo njihov su 25, isto panjina, ali bas mi imaju smek nekakav te makete.

Stevan

Zoran Sivcev

ja sam napravio dva OEZ Miga , jeste da je grub ali po meni kad se lepo uradi bolje izgleda od Academy-ija.
Problem mu je poklopac kabine sto sada lako moze da se resi ako nadjes Eduardov i  ustimas sa trupom.
na ovom sam koristio original kabinu sa malo hirurskih radova

Зоран 1962

Ovaj panj od makete imam i ni blizu nisam da započnem rad na njoj.Baš ću pratiti ovaj tvoj rad.Srećno. :mjetal

YU-DFY

Sredio sam i osmirglao spojeve na trupu. Ide polako ali sigurno.

YU-DFY

QuoteMučenik
Ko bre mucenik? Daj jos pet OEZa ili ni jedan vise :deadhorse  ;D

YU-DFY

Mali update. Sklopio sam krila i sad pocinje da lici na avion.

YU-DFY

Napredak u radu. Osprican prajmer.

Onda osprican pre-shading

YU-DFY

Premisljao sam se koju semu farbanja da primenim. Prvo sam mislio da ga ofarbam u boje batajnickog manekena 17163 ali sam odustao i odlucio da ga ofarbam u boje finskog RV. Svidja mi se ta sema. Ne znam da li sam pogdio boje. Mislim da ipak nisam bas puno omanuo.

fikisa

Meni je boja ok :mjetal.Samo da te pitam koji airbrush koristiš. Pozdrav :cheers

YU-DFY

Koristim kinesku kopiju Fengda BD-183 i jako sam zadovoljan. Preporucujem.

YU-DFY

Evo jos par slicica. Inace maketa je zavrsena.