1/72 F-100D Super Sabre, Italeri

Previous topic - Next topic

slavco 83

Resio sam da pocnem da radim ovaj F-100 pre nekoliko dana.Maketa je dobro poznata svima,nije nesto posebno kvalitetna.Za sada popravljam panele tamo gde su ''pobegli''.

milan78

Maketa je jedna od boljih Italerija.Sad sta imas da popravljas ja ne znam.Poklopac kabine ima jednu zavrzlamu naime ima jedan ram viska koji bi trebalo da se osmirgla pa ispolira.
Instagram-Peacockscaleworx

slavco 83

Ima da se popravlja svuda gde se spaja. Posto neli kao prilikom smirglanja izgube se panele, pa opet lepak-kit pa ispravis pa ondak urezes, pa ti neki ode sa strane i opet ponovo. Mozda je ona od boljih Italeri makete ja samo kazem da nije na nivou kako je hvaljena. Onaj poklopac ispred prednjeg stajnog trapa,to 2mm u dubini je,uostalom to me je najvise razocaralo.

Goran A.

To je Esci, stara maketa bar 30 godina, Gitaleri lije i pakuje.

dragan_mig31

Odlicno ide za sada.Jedino sto je sediste sivo a ne crno.

Tomcat

Samo napred, pomno pratim jer ga imam u steku
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

slavco 83

ima sivo sediste, sivi naslon crni deo gde se sedi, ima crni komplet, crno-zeleno kao ovo moje, pa ondak razlicite pojase.. itd. itd.

dragan_mig31

Daj bas fotku crnog.Bas me zanima kakvi su I u kojem su ih periodu koristili.

slavco 83

Ajde postavi ti mesto mene, ubi me ova vrucina, ti bolje baratas sa PC.

milan78

@AG02 nije esci.Esci nema reljef u kabini i ima ispravan poklopac kabine.Kao i jos poneke stvarcice.Kupio sam Tamijin koji je u stvari Italeri.

Sandman

Quote from: milan78 on 22-06-2017, 20:21:00
@AG02 nije esci.Esci nema reljef u kabini i ima ispravan poklopac kabine.Kao i jos poneke stvarcice.Kupio sam Tamijin koji je u stvari Italeri.

Maketa ipak jeste bazirana na ESCI maketi iz 1982, ali je Italeri 1998. (sudeći po tabeli na sledećem linku) dodao nove delove, i verovatno tada napravio tu poznatu brljotku sa poklopcem kabine.

Pogledati malo niže na sledećem linku "Product timeline":

https://www.scalemates.com/kits/101696-italeri-1299-f-100d-super-sabre

dragan_mig31

Quote from: slavco 83 on 22-06-2017, 20:11:30
Ajde postavi ti mesto mene, ubi me ova vrucina, ti bolje baratas sa PC.

Pa nemam I nisam usoeo da nadjem.Zato I pitam jer nisam.video dosad crna sedista na f100

Goran A.

Quote from: milan78 on 22-06-2017, 20:21:00

Bio sam ubedjen da je identican ali sad vidim da je to neka budzevina jer po raspoerdu na ramovima ne lici uopste.

milan78

Meni jako zanimljiv avion kao i maketa.I sam italeri mi je mnogo lep.Sta znam mnogo sam navikao na njihove makete.

Profa

Kad mu se doda Eduardov eceraj, maketa je bombona
Bogu fala što sam Lala! :)