British Airborne Jeep - Airfix 1/72

Previous topic - Next topic

Messerschmitt

Ево још једног малише који је угледао светлост дана. Реч је о сјајној новој Airfix-овој верзији Jeep-a. У кутији се поред самог возила добије и 75mm M1 хаубица и приколица 10 CWT.

Сама макета се уклапа сасвим солидно, мада је било мало шмирглања и гитовања нарочито приликом спајања хаубе. Морам да нагласим да су декали једни од бољих са којима сам имао прилику да се сретнем.
Пошто се ради о верзији џипа који је био намењен за превоз једрилицом одстранио сам све непотребне делове, ветробран, разне рукохвате, ретровизор, предњи браник је сужен, са задње стране уклоњени држачи за резервни точак и канистер. Додао сам опрему и Луис митраљез док сам канте са горивом ставио тамо где и треба да буду на овој верзији, унутар возила.
Фарбано Revell уљаним бојама али ми се чини да нисам довољно посветлио боју те ми након завршног лакиранња и прљања макета делује за нијансу тамније.

За почетак ево пар фотографија у раду:

Нешто ми се са овим топчетом макета чинила несразмерна те сам за сада завршио само џип. Ево и фотографија готовог возила:

Чисто ради поређења:

Као и увек, коментари, критике, сугестије па и похвале су увек добродошле.

Поздрав  :caooo

flanker

Odličan. Sad na vitrinu stavi uveličavajuće staklo da se bolje vide džiponja i pancerčić.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Messerschmitt

Ево како малишани изгледају у витрини.  Да се мало и тиме похвалим :naughty Витрина је мојих руку дело, основа је сандук од муниције 7,62мм за М70.  :naughty
Јесте мало мања али темпо којим завршавам макете је трагикомичан те не хајем превише.  :zvizduc

Messerschmitt

Уклонио сам вишак пигмената и одрадио нови фото сешн.

Поздрав  :caooo