A6M3 Zero, Tamiya 1/72

Previous topic - Next topic

jasmind

Quote from: milan78 on 05-09-2017, 16:24:28
Off topic ali opet vezano....ima li razlike ova hemija i ova Neo?

Ima, Neo proizvodi su puno blazi. Meni na tamiya f-16 1/72 (nova maketa) jedva da su djelovali.

zamorano

Nema tog dekala koji može da odoli nitro razređivaču... Može četkicom a sigurnije je erbrašem: prskaš po dekalu slično kao kada bi prskao boju, da ovlaži ali da se ne razliva - vrlo je bitno da budeš umeren, bolje da ne uradiš ništa nego da preteraš. Nitro topi dekal tako da se isti zalepi za podlogu, i to traje 5-10 sekundi dok razređivač ne ispari i dekal se ne stvrdne. Za to vreme ne smeš da pipaš dekal, mažeš četkicom i slično jer će da se razvuče kao žvaka. Sad, ako ispod dekala ima vazduha to će da ostane zalepljeno ispod, treba ga malo bocnuti skalpelom ili secnuti žiletom da izađe pa ponovo. Zvuči rizično ali u stvari samo treba malo paziti (stavio sam ovde prilično detaljne slike pa možeš da vidiš kako izgleda).

Pozdrav!

Janjic

Ljudi hvala vam svima na pomoći. Svaka vam čast na brzim i preciznim odgovorima!

Što se tiče Gunze hemije za dekale, imam obje bočice i plavu i zelenu. Naravno, imam ove NEO bočice koje su blaže od predhodnih. Što se tiče nitra, nemam ga i nisam nikad radio njime. Koliko vidim trebao bih ga kupiti za Tamiya dekale  ;D

Ja sam ih postavio i kako je izgledalo na početku, sada je odlično! Koristio sam tehniku koju je kolega Dževad objasnio i prilično su lijepo legli. Imam još malo muke sa sliveringom, ali i to ću riješiti nekako.

Znam da sam rekao da su iduće slike u gotovim radovima, ali...

Jedino što ću da uradim jeste to da ću isjeći dekale po liniji panela, da još bolje legnu.

Hvala vam svima još jednom, pravi ste drugari  :super

Živili  :cheers

Mladen.
凸(¬‿¬)凸

viper

Silverin se moze rijesiti nitrom, ali veoma oprezno kao sto je kolega Zamorano već napisao.

Janjic

凸(¬‿¬)凸