TS-11 Iskra, Arma Hobby 1/72

Previous topic - Next topic

Janjic

Dobar dan drugari.

Prije dva dana počeo sam da se igram sa ovom maketom. Nisam odavno radio mlaznu zujalicu, pa se zarovih u štek i izabrah ovu. Maketa je fina za rad. Do ovog momenta nije bilo problema, sve u granicama normale. Čini mi se da bi tako moglo i ostati do kraja.

Evo i par slika:

Kao i uvijek, kritike i savjeti su dobrodošli!

Toliko do idućeg javljanja.

Lijep pozdrav svima,
Mladen.
凸(¬‿¬)凸

Miroslav Š.

http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Pedja

Mnogo lepo za početak, pretpostavljam da u kutiji ima svega i metala i smole pored plastike...

dragan_mig31

Odlican pocetak.Ovo planiram da nabavim uskoro :D

Janjic

Hvala vam i drago mi je da vam se sviđa  :)

@Pedja metal i maske dođu uz ovaj set, smole nema. Smole, obimniji PE set i više opcija označavanja ima u njihovom deluxe setu. Taj set je skuplji 30€ od ovog (ovaj je bio 14€ a ima i jumior za 9€).
凸(¬‿¬)凸

Dejan68

Kolega čas dole,  čas gore, a kad ćeš jednu na sredini (zemlji) ?  :zvizduc
Pratim kao i uvek tvoj rad. ;)

Janjic

Dejo drago mi je da pratiš  :)
A biće i vozilo. Imam dvije makete za po zemlji  ;D , samo da se nakanim  :)
凸(¬‿¬)凸

viper

Janjic

凸(¬‿¬)凸

zivorad

Lepo i pedantno , samo napred ...

:bravo

Janjic

Dobr dan.

zivorade hvala  :)

Mali nastavak. Spojena krila sa trupom, git nabačen pa skinut. MM Chrme Silver nanesena četkicom da provjerim spojeve. Nije loše ispalo, 90% stvari je OK. Samo još na par mjesta da se popravi. Bilo je malo muke oko uklapanja, stegni vamo popusti tamo, ali ništa strašno.

Kad sve bude kako treba, ide crna kao podloga za Tamiya XF-16 enamelku.

Pozdrav svima,
Mladen.
凸(¬‿¬)凸

milan78

Xf-16 najbolja.Lepo ti ide.Malo pojaseve drybrushuj ili malo izdetaljisi.
Instagram-Peacockscaleworx

Janjic

Hvala drug  :)

Odradio sam pojaseve naknadno, detalji naglašeni  ;)
凸(¬‿¬)凸

PELE

Gledaj da površinu naprskaš nekom gloss crnom pre srebrne, imaćeš mnogo lepši efekat. Preporučujem Humbrol 21, najbolje je ostaviti 2-3 dana da se osuši jer je boja ekstremno gloss.

Ne znam koliko Tamiya srebrna može da se polira, Revell srebrne npr. nikako ne podležu poliranju za razliku od Humbrolki i MM boja...

Janjic

Pele hvala na savjetu. Svakako sam planirao crnu prije nego nanesem Tamiya XF-16.
Što se tiče poliranja, to nemam u planu  :)
凸(¬‿¬)凸