Iskander-M Zvezda 1/72

Previous topic - Next topic

Slobo

Prva u novoj godini.

Još jedna lepa Zvezdina maketa, sa dosta detalja i sitnih delova, naročito u podvožju koje na kraju i ne bude toliko vidljivo. Uklapa se dobro, nakon sklapanja je išao vallejo crni prajmer, pa sam lagano zelenom bojom prelazio panel po panel kako bih napravio efekat šejdinga. Providne površine sam štitio humbrol maskolom, koji mi se sve više počinje sviđati za ovakve stvari. Posle svega clear da zapečati površinu pre par dekala i vallejo sivi wash da se malo istaknu paneli. Ogledala na retrovizorima sam hteo da napravim od sjajnog materijala sa CD-a, ali se nakon lepljenja i skidanja maske posle farbanja retrovizora raslojio i raspao, pa je ipak došla samo obična srebrna boja. Definitivno imam problem sa završnim lakiranjem, opet mi se pojavljuje efekat prašnjavosti, a koristio sam vallejo satin lak, skoro 50:50 razređen. No dobro, evo sličica:

Edit: još par fotki sa mobilnog:

Pozdrav i živeli!

milan78

Meni super.Pogotovu sto taj efekat mi se svidja za vozila,prasnjavost.Manje mozda rastvaraca bi bilo bolje da se ne susi pre nego padne na povrsinu makete?
Instagram-Peacockscaleworx

Slobo

Ja sam baš zato dodavao više razređivača kako bi se sporije sušio i lepo nivelisao na maketi. Planiram da nabavim Humbrolov akrilni satin clear, pa ću da vidim kakav je on. Sa humbrolovim clear sjajnim lakom nemam nikakvih problema.

Fredi

milan78

Gloss clear je ok.Iako humbrol decalfix ga lepo skida i posle x dana susenja.Gunze ne te ta kombinacija je ok.Od tog semi gloss i matt bezi...susi se sa belim flekama.Mnogi su imali taj problem.
Instagram-Peacockscaleworx

shone

Odlično. Nije lako tako jednobojnu maketu oživeti, baš koliko treba. Ni više ni manje.
1 : 35

Jovac

Kao prvo maketa je ispala sasvim ok. Da se nebi dešavalo to sa lakom ponoviću još jednom. Vallejo MATT i SATIN lakovi se razređuju u odnosu 3:1 , tačnije ide JEDAN deo laka ,a TRI dela airbrushthiner-a. Ja ih tako razređujem i nemam nikada tih problema. Prskam ih kroz diznu 0,5 , a bitan je i pritisak . Ja radim sa prtiskom od barem 2bara. Ako hoćeš dobre lakove , može GUNZE ili Tamiya, to je moje mišljenje.

Slobo

Quote from: Jovac on 15-01-2018, 01:16:27
Vallejo MATT i SATIN lakovi se razređuju u odnosu 3:1 , tačnije ide JEDAN deo laka ,a TRI dela airbrushthiner-a.

Hmm, ovo bi objasnilo dosta toga, jer sam ove lakove ponekad terao i sa manjim razblaženjem  :o Pokušaću prvom prilikom da probam ovo razređenje. Ovo je korišćeni lak https://www.airbrush-city.de/vallejo-klarlack-seidenmatt-60ml-100-960-acrylic-satin-varnish-26-519/a-15800/

Messerschmitt

Свака част, одлично изгледа  :super