XI Novogodišnji Kup

Previous topic - Next topic

PROTA

Quote from: rodeo on 18-12-2018, 10:06:56
Ovde je organizator delegirao sudijski tim i stoji iza njihovih odluka, a svaki takmicar onog trenutka kada popuni satavnicu i stavi maketu na sto slozio sa sa pravilima i uslovima takmicenja.
Ја ћу и следеће године доћи на НГ куп и прихватићу правила и услове такмичења какви год да су. Не желим да изостанем  после толиких година, јер ми пуно значи. И руковаћу се са организаторима и судијама као и до сад. Не знају ме баш сви, али већина њих ме је добро запамтила за све ове године. И наговараћу људе да дођу да се такмиче без обзира да ли им се правила свиђају или не. Али без обзира што моји приговори неће утицати на правила организатора ипак ћу овде да изнесем своје мишљење да би међу тим правилима требало да буде и правило јавног суђења, као и правило жалбе. Као што је раније било. Па да се све евентуалне неправилности реше на лицу места, а не да се после овако расправља на овом форуму где за то у ствари није место, али пошто нема другог морао сам и ја да га "злоупотребим". То би свакако ишло на руку организаторима и само би још више допринело регуларности, а вероватно и популарности такмичења. Овакво да кажем "заоштравање" правила не доприноси највише њима. Не морају да мењају правила ни под чијим утицајем, али сам уверен да ће бар размотрити све ово што сам рекао.
AKO HEMAШ ЂУЛE, ШTA TИ BPEДИ TOП?

PROTA

Quote from: milan78 on 18-12-2018, 11:29:58
@PROTA pazi ako mislis da sam ja njega nazvao anonimusom itd... Nisam na njega mislio vec na njegovog "advokata".O Bakstonu nemam pojma nista,pratio rad busa i sve ok... Nemam ja za njega ni rec losu.Ali ok, te zalopojke sam video na drugom postu.
Прихватам твоје извињење, а ево и ја се извињавам теби што сам те погрешно разумео.

dragan_mig31

Druze Prota znas li ti na sta bi licilo javno sudjenje?Kao da neznas koji I kakvi su ljudi maketari.Pa to ce da se pretvori u najveci cirkuz na ovim prostorima.Ne jednom sam sudio na kupu dok su to jos radili clanovi iz svih klubova.Pa to je bilo takav problem sto je svako ko je hteo mogo da pridje I smara I ometa sudije.Ako mu se nije svidelo sudjenje onda krene rasprava I svadja sa sudijama.Podrzavam ovako zatvoreno sudjenje.Na kraju krajeva svi mi prihavtamo uslove takmicenja kad podnesemo prijavu I tu se prica zavrsava.

Hteo bi u ime makedonske ekipe I naseg kluba da se zahvalim ekipu oluja sto su priredili vrhunsko I dosad nevidjeno takmicenje na prostorima bivse juge.Vidimo se I sledece godine.

Dušan ModelkitsBG

Ne,ne niko nije mislio da sudjenje treba biti javno.Jednostavno da se ne ponavljaju ovakve greske,realno treba ubaciti jos jednu vrstu nagrade, tj kategorije gde ucesnici medjusobno ili posetioci glasaju za najbolji tj najlepsi rad i to bi ja mislim bilo zaista fer.Nije to nikakav problem staviti jednu kutiju i da svako ubaci papiric.Stranci ne znaju sta taj autobus znaci niti iz kog filma,ali nasi ljudi su znali i sa nasih ex yu prostora,da ne govorim o drustvenim mrezama gde je slika serovana i veoma pozitivno komentarisana...a to sto doticni nekog naziva necijim ,,advokatom,,je smesno! Ja sam samo realan covek koji ima onu stvar da kaze da nesto nije ispostovano kako treba.Dovoljno je reci samo da covek ne zeli vise da se takmici nego ce dolaziti u izlozbenom delu da pokazuje svoje buduce radove...

SASA

Dusane,jeste serovano,komentarisano i sl.Svima je to bilo interesantno,kao neobicna tema,svima dobro poznata.Istini za volju video sam rad na kupu,ali nisam detaljno zagledao.Jeste tu ulozeno puno truda i rada ali moguce je da rad nije uradjen sa "tehnicke strane"kako treba a to se gleda na ocenjivanju.Mozda zato nije dobio nagradu.Kazem mozda, to mi je palo na pamet.

dragan_mig31

Serovanje po drustvenim mrezama ne znaci nista.Ali apsolutno nista.Vidjao sam ocajno odrajdene makete koje su sherovane 2000+ puta I kokentarisane lajkovane a to ne znaci da su vrhunski rad.Meni se licnonsvidela ta diorama.izgledalo mI bas kao fora.E sad ja nisam sudio I nisam zagledao bas detlajno tako da nemogu da.kazems.ta valja a sta ne na tu maketu.Isto tako.Autor se ne treba obeshrabriti posto nije osvojio nista na prvom takmicenju na koje je izasao sa svojim radom.Vecinu nas je tako prosla.u zivotu pa se opet takmicimo.

PROTA

Quote from: dragan_mig31 on 18-12-2018, 13:02:48
Druze Prota znas li ti na sta bi licilo javno sudjenje?Kao da neznas koji I kakvi su ljudi maketari.Pa to ce da se pretvori u najveci cirkuz na ovim prostorima.Ne jednom sam sudio na kupu dok su to jos radili clanovi iz svih klubova.Pa to je bilo takav problem sto je svako ko je hteo mogo da pridje I smara I ometa sudije.Ako mu se nije svidelo sudjenje onda krene rasprava I svadja sa sudijama.Podrzavam ovako zatvoreno sudjenje.Na kraju krajeva svi mi prihavtamo uslove takmicenja kad podnesemo prijavu I tu se prica zavrsava.

Hteo bi u ime makedonske ekipe I naseg kluba da se zahvalim ekipu oluja sto su priredili vrhunsko I dosad nevidjeno takmicenje na prostorima bivse juge.Vidimo se I sledece godine.
Свестан сам и тог проблема, али што се тиче НГ купа био сам присутан на свим суђењима од 2011. до 2016. Знам тачно и кад си ти био у судијском тиму на НГ купу, то је било 2012. године. На свим тим такмичењима  сам обично ја био једини од такмичара који је пратио суђење. Само сам ћутао, посматрао, слушао и доста тога научио о суђењу. Ни једном се није десило да је неко нападао судије на било који начин. То могу да гарантујем животом ако треба. Ја да сам имао на шта да се жалим урадио бих то званично. Знам да увек постоји могућност да неко нападне судије. И ја да сам судија мислио бих на безбедност, али мислим да то није оправдање.

PROTA

Quote from: Dušan ModelkitsBG on 18-12-2018, 13:21:21
Ne,ne niko nije mislio da sudjenje treba biti javno.Jednostavno da se ne ponavljaju ovakve greske,realno treba ubaciti jos jednu vrstu nagrade, tj kategorije gde ucesnici medjusobno ili posetioci glasaju za najbolji tj najlepsi rad i to bi ja mislim bilo zaista fer.Nije to nikakav problem staviti jednu kutiju i da svako ubaci papiric.Stranci ne znaju sta taj autobus znaci niti iz kog filma,ali nasi ljudi su znali i sa nasih ex yu prostora,da ne govorim o drustvenim mrezama gde je slika serovana i veoma pozitivno komentarisana...a to sto doticni nekog naziva necijim ,,advokatom,,je smesno! Ja sam samo realan covek koji ima onu stvar da kaze da nesto nije ispostovano kako treba.Dovoljno je reci samo da covek ne zeli vise da se takmici nego ce dolaziti u izlozbenom delu da pokazuje svoje buduce radove...
Добар је предлог.

dragan_mig31

Quote from: PROTA on 18-12-2018, 14:05:04
Quote from: dragan_mig31 on 18-12-2018, 13:02:48

Свестан сам и тог проблема, али што се тиче НГ купа био сам присутан на свим суђењима од 2011. до 2016. Знам тачно и кад си ти био у судијском тиму на НГ купу, то је било 2012. године. На свим тим такмичењима  сам обично ја био једини од такмичара који је пратио суђење. Само сам ћутао, посматрао, слушао и доста тога научио о суђењу. Ни једном се није десило да је неко нападао судије на било који начин. То могу да гарантујем животом ако треба. Ја да сам имао на шта да се жалим урадио бих то званично. Знам да увек постоји могућност да неко нападне судије. И ја да сам судија мислио бих на безбедност, али мислим да то није оправдање.

Ma ne pricam ja o bezbednosti.Nego o ometanju prilikom sudjenja.Ti izgleda nisi primetio kad me nekoliko maektara koja necu da imenujem nezadovoljni sto im njihove makete punih vidljvih spojeva nisu uzeli nista pa me jurili po muzeju i smarali sta kako i zasto.Pa sam onda morao da svima pojednicano objasnjavam zasto i kako nisu uzeli i zbog cega.Na to mislim.Inace sto se tice sudjenja loklano a i sire po meni jedan od vecih problema je to sto se u sudjenju recimo u kategoriji avioni bilo koji razmer uzimaju u obzir i postolja i sve dodatke kao aerodromska prirucna sredstva.Ako se sve to takmici onda to je ili diorama ili vinjeta.I sto puta smo o ovome pricali kako se samo maketa aviona sudi a to ustvair u praksi i nije tako posto maketa sa postoljem i sve dodatke privuce paznju 100x vise nego sama maketa sa papiricem odozdo.Ovo je postalo trend i mnogo puta se provlace makete koje nisu bas kako treba uradjene samo zbog tog postolja i sve dodatke.Ne pricam od NG kupu konkretno nego opsto za sva takmicenja na koja sam u zivotu ucestvovao.Pa cak i kod nas u SKoplju :D

PROTA

Колега Драгане извини, нисам се лепо изразио, нисам 'тео да употребим баш реч безбедност. Моја грешка, али схватио сам шта си 'тео да кажеш. Зато сам и пратио суђења баш због таквих детаљних ствари. Али да будем искрен дешавало се и да те пропратне ствари као постоље и све то што си навео не утичу на одлуку судија. Судије су изузеле те додатке и оцењивале само макету. А то сам опет све научио пратећи суђење. Верујем да су те после јурили, а да су пратили као ја шта се догађа било би им јасније. Ја бих се радо ставио судијском тиму на располагање, па нека мене после јуре, као што видиш имам живаца за објашњавање, али шта вреди кад не испуњавам услове за судију. Фала на разговору.

iguanac

Beše pre koju godinu organizovano predavanje baš u Muzeju na temu suđenja - šta se gleda, kako se gleda i ocenjuje. Do selidbe sam imao i prateći materijal. Tako da hoću da naglasim da se i suđenju poklanja pažnja, te da postoje neka pravila.

E al što sam video jednu maketu autobusa na Zelenjaku! 1:1, ali ga malo preterali sa rđom i čipingom, a bogme ni weathering nije loš - musav, blatnjav... Ali lajkovali ga putnici, ušli u njega ko da je pravi. Ja ono ne bih vozio, ali baja ode. Da sam imao jednu medalju (e Časlave, gde si kad mi trebaš) da mu dam... >:D
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

milan78

Ti Dusane, Stefane, kiasorento itd... Juce si poceo da radis makete te si se verujem i prvi put oprobao na Ng kupu stoga mislim da li imas ili nemas tu stvar nisi kompetentan da prosudjujes. Ti si perfidno na drugom postu hteo sa preko autobusa provuces svoje nezadovoljstvo neplasmanom.Drugo uvek ti nesto smeta, te ovo te ono, dezurni si da se suprotstavljas bez puno nekih argumenata,pravis pometnju pa ti zakljucavaju postove da se ne peglamo.Jesi se pokazao kao "advokat" a ako ti nesto nije jasno sto te ljudi prozivaju slobodno malo mucni glavom.Nije forum mesto za to.Bice jos takmicenja bice ljudi osteceni ali to je zivot.Nije fer.Isto tako post o tome da neko nece da ti nesto proda... Jesi se zapitao da bas tebi nece da proda... Svaka maketa koju kupis van limunda zavrsi tamo.... Stoga ubaci malo takta.
Instagram-Peacockscaleworx

Smrki

Quote from: milan78 on 18-12-2018, 15:36:37
Ti Dusane, Stefane, kiasorento itd...

Ti ne znas sta si ucinio, sad si nahranio trola, necemo zivi ostati!  :lol
S.T.A.L.K.E.R Workshop   Please do not feed the Troll !!!

milan78

@Smrki drug, u nekim postovima sam i pokusao s pocetka da smirim situaciju...posle sam samo citao i glavu vrteo.Sad jbg dozlogrdilo.Nije ovo "pivo ispred zadruge". Vec jedno mesto valjda bez frustracuja i ega... Jel da??  :zvizduc
Instagram-Peacockscaleworx

Scale District

Aman, prekinite vise sa j**enim raspravama! Uzivajte u ovom prelepom hobiju i druzenju. Ucite se na greskama i pokusajte da napredujete, ne kucajuci po tastaturi vec sa skalpelom u rukama. I ako nekada izostane medalja, boze moj, nije smak sveta.

Cestitke na jos jednom sjajnom NG Kupu, koji je, fakat, postao najvece i najznacajnije regionalno takmicenje  :cheers