heller Golden Hind 1/200 (1/80?)

Previous topic - Next topic

meloras

Kupljeno u m-hobiju.Cena je 2350din.

Na netu sam nasao na par mesta da je ovo neka verzija 1/80 razmere,u to necu da ulazim samo raportiram ;D
Kutija je kao sto se vidi dosta visoka,unutra je moglo biti bar jos malo mesta jer su se vakumska jedra malko savila.
Delova ima ukupno 369,mada ovako na prvi pogled nedeluje toliko mnogo.
Model je jeko kvalitetan,svaka daska je posebno urezbarena pa ce biti jako lepo uraditi ga na pravi nacin.Flasha ima na par mesta ali nema veze posto je to na krupnim komadima pa cu lako skinuti visak.Na svim sitnim delovima nema gresaka.
Primecuje se da su "ramovi" sa jedrima identicni i ovako na prvi pogled mislim da je jedan ram u visku ali to ce se tek videti kasnije,mnogo kasnije.
Sve se u sustini vidi sa slika.Jedini problem (meni bar) ce predstavljati jedra koja nemam pojma kako da zasijem za brod pa ovim povodom molim nekoga da se prijavi za pomoc.

Sandman

Quote from: meloras on 28-08-2007, 17:39:24
Model je jeko kvalitetan,svaka daska je posebno urezbarena pa ce biti jako lepo uraditi ga na pravi nacin.

lepo ja kazem da je Heller majka za plastichne jedrenjake ;)

Primecuje se da su "ramovi" sa jedrima identicni i ovako na prvi pogled mislim da je jedan ram u visku ali to ce se tek videti kasnije,mnogo kasnije.

gledajuci sliku sa kutije i sliku sa jedrima izgleda da si stvarno dobio dva identichna "rama" sa jedrima!  :o ;)
nema veze... ako zeznesh sa jednim setom prilikom opsecanja imash rezervu ;)  0:)

Jedini problem (meni bar) ce predstavljati jedra koja nemam pojma kako da zasijem za brod pa ovim povodom molim nekoga da se prijavi za pomoc.

ne zashivash ih - super lepkom mozesh da ih zalepish za jarbole/katarke, zavisno od toga gde koje jedro ide, a ako imash konopce koji idu duz jedara mozesh i za njih da dodatno zalepish super lepkom....

koristi samo super lepak u gelu, komforniji je za rad jer se ne razliva kao obichan techni, a drzi "ko babu smrt"  :D kad se osushi.... provereno ;)  8)

jel si dobio konac za "konopce"?

ako jesi, potopi ih u sholju (skuvane) crne kafe na 24h da odstoje da poprime boju konopca.... ako ti je konac svetke boje... ako je tamne onda u neku jako razredjenu braon boju.... pa posle na kraju drajbrash da istakne pletenice konca ;)

ova maketa ti je super izbor! ;)

don't fail me young Skywalker ;)  >:D

meloras

Da jedra jesu duplikat,cak na oba rama imaju istu oznaku (ili broj).
Mislis da lepim ova jedarca super lepkom?ok,onda samo provucem kanap kroz njih.

Nisam dobio konac ni u piratskom brodu ni ovde,a i da jesam kafu bi upotrebio na sebi a konac imam iz kompleta za sivanje (ne mog naravno)

Nebrini nece ovaj brodic jos skoro krenuti sa radom.Nisam uspeo da nadjem odgovarajucu wood boju,a nemam ni future (sa prontom sam pravio gluposti na nekim maketama).Rado bih ovaj brod sacuvao  za neku priliku kad se MK druzina ponovo bude okupljala negde za rad.

ps:ovo za "ko babu smrt" cu zapisati,dobra je fora :D :D :D ;)

Sandman

Quote from: meloras on 28-08-2007, 18:02:28
Mislis da lepim ova jedarca super lepkom?ok,onda samo provucem kanap kroz njih.

lepish ih sa unutrashnje strane (one upupchene) za jarbol, katarku ili gde ti vec kaze sastavnica.... a konac ide oko njih, njihovom duzinom, zavisi, kako na kom jedrenjaku....u principu ne bi trebalo da lepish konac za samo jedro osim ako bash nishta drugo sem konca ne drzi jedro....tj. ako nije predvidjeno da jedro dodiruje katarke/jarbol,.... to cesh sve videti u sastavnici kako ide vec ;)

Nebrini nece ovaj brodic jos skoro krenuti sa radom.Nisam uspeo da nadjem odgovarajucu wood boju,a nemam ni future (sa prontom sam pravio gluposti na nekim maketama).Rado bih ovaj brod sacuvao  za neku priliku kad se MK druzina ponovo bude okupljala negde za rad.

MM Wood je OK za to mada ne znam kakva je nijansa konkretno na ovom brodu... vidi shta ti kaze sastavnica....
a to sve posle washom doradish da bi istakao texturu drveta jer Heller fenomenalno radi posao u toj oblasti! ;)

za jedra je OK MM Sand boja - svetlo krem boja....

meloras

Necu bas skoro da pocnem sa ovim cudom.Hocu prvo malo da vezbam na manjim brodicima ;D
Ali ono sto bi hteo od boje za postignem za golden hind je http://www.maritimereplicas.com/images/products/hasdfs5.jpg  (za one koji nemogu da otvore link evo cela strana http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.maritimereplicas.com/images/products/hasdfs5.jpg&imgrefurl=http://www.maritimereplicas.com/tall.htm&h=445&w=450&sz=77&hl=en&start=12&um=1&tbnid=lS_tZoq1uMNJPM:&tbnh=126&tbnw=127&prev=/images%3Fq%3Dgolden%2Bhind%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Den%26safe%3Doff%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DXA4%26sa%3DN)

To sa konopcima ostavljam za kraj,ili vec kad uputstva nalazu.
Inace helloween neznam ni sam sto sam poludeo pa sad hocu da radim brodove,valjda mi je to poslednja mutacija u interesovanju za makete (mada nema puno stvari koje jos nisam radio ;D).Predpostavljam da mi je to u krvi od one primorske polovine porodice i dede kapetana bojnog broda ;D