italeri panther 1/35

Previous topic - Next topic

meloras

Ovo je diorama koju sam radio jos zimus ali me mrzelo da je zavrsim.Sad u ove sparne dane mislim da bi bilo lepo da vidimo malo snega makar na maketama...

Tenk je italerijev,figure su trumpeter  i zvezda,konvertovane za potrebe diorame.Bure i saobracajni znak su iz nekih starijih decijih kompleta za sve i svasta a drvo je... pa drvo...Grana skinuta sa drveta,ociscena od listica i stavljena ovamo.Sneg je kombinacija belog lepka za drvo,sode i vode (i cini mi se malo belog pigmenta).
Generalno planirano je jos da se napise nesto na znaku iza vozila,da se zavrse figure i da se bocne ivice postolja dobro srede.

Hartmann

Diorama lepo izgleda, ali mi sneg na tockovima i gusenicama nerealan. Zbog kretanja tenka trebalo bi manje snega da bude. A i tragovi u snegu su mi plitki, s obzirom na tezinu tenka. Ovako mi malo izgleda kao da je stajao u sneznoj oluji do pre nekog vremena. Jedino ako si to zeleo da ostvaris. Malo ispravki i diorama ima da bude bombonica  :).
Valjda sam u pravu?
''Ljudi, imamo samo jedan cilj, a to su dve stvari: red, rad i disciplina!"

meloras

Ideja je bila da se docara tenk koji je parkiran tu i trazi metu.Zato komandir stoji napolju sa dvogledom,a posada osmatra okolinu.Hteo sam prvobitno da uradim dublje tragove ali nisu uspeli zbog materijala od kog je sneg napravljen.
Mislio sam da secnem jednu gusenicu da bude da mu je otpala jedna i da nemoze da se krece pa samo pikira mete.

milanco

Meni bas zanimljivo izgleda ali su ti fotke malo mutne verovatno zbog vestackog svetla ;D
"...ako stanemo gubimo sve..."
http://savrsenobrijanje.com/forum/index.php - forum posvećen jedinom pravom brijanju

meloras

Hvala!

Jeste malo mutno zbog svetla,a vise zbog mobilnog telefona kojim je slikano.

Boki

Super ti je dioramica, mada su slike malo mutne :) .

Sneg mnogo dobro izgleda, a sviđa mi se i kako se nazire cimerit ispod snega :D .

Ako ti nije problem, prvom prilikom postavi malo bistrije slike. Hvala ;D

Baldrick: Don't worry, my Lord, I followed DaVinci's instructions to the letter.
Blackadder: Even if you can't actually read.
Baldrick: That's right, but I have done a lot of Airfix models in my time.

meloras

Nema frke za ostrije slike.Ovih dana (mozda sutra ako budem bio sam na gajbi) cu sa digitalcem uraditi slike pa ce se bolje videti.
Inace sneg je mnogo puta prefarbavan u belojer sew prvih nekoliko puta uvek nekako umasti i bude zut.Na kraju sam ga isprskao mat belo i lakirao.