GOTOVO! 48 sati svadba - S02E02 - ВАМПИР!

Previous topic - Next topic

komoras

Kao što je i nagovešteno u prethodnoj epizodi - opet Airfix!  :pilot

Delova nema mnogo, ali iako logičan, dizajn samih delova je nekako čudno zakomplikovan...  :think

Radiću verziju sa kutije

Kao i uvek, počinje se od čišćenja sitnih delova kabine:

Video sam na jednoj slici da Vampir ima plave pojase, tako da reših da i ja postupim malo za promenu od sivih, zelenih, krem...

Svi sitni delovi očišćeni i prajmovani:

Kod malo starijih Airfix maketa, uvek viri film viška na kontrolnim tablama, al to se lako odstrani kad se dekal zalepi. Ili mehanički ili hemijom. Moj način je da kad se dekal osuši, samo dotaknem krajve sa Mr. Cement SP:

Uvek se naježim kad vidim britanske crne kabine...tako da dry brush uvek dobro dodje  :violin

Posle samo par sati rada, maketa je sklopljena

Doduše, usisi zakomplikuju nekako celu geometriju krila, pa će biti malo aljkavih spojeva koje ću gledati da popraim koliko god može za zadato vreme:

Bez pive, naravno ne ide!  :cheers

Stakla zamaskiarana sa Mr. Masking Sol R

Sve je spremno za prajmovanje

Sam prajmer najbolje ukaže mesta kojima treba dodatna pažnja:

Toliko za danas

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Janjic

凸(¬‿¬)凸

milan78

Instagram-Peacockscaleworx

komoras

Hvala momci  :cheers

Nastavak radova:

Sledeći korak je popraviti nepravilnosti. Za ulegnuća i veće rupe sam kombinovao super lepak i puder  :deadhorse

Zatim je sve to bilo potrebno ošmirglati:

Posle toga sam udario još jedan sloj crnog prajmera:

Pa zatim i sjajni lak (malo mi bi krivo posle što nisam odvojio dodatno vremena da ispoliram prajmer...)  :cry

Zatim je usledio Vallejo metalizer (samo iz razloga što mi Alclad nije bio dostupan) te i čaj dok se sve suši  :pilot

Ovome sam unapred gledao kao najteži korak u gradnji...Zašto? Zato što gotovo da nema mesta da se namesti traka da ide pravo, pa sam malo kombinovao uz Tamiya belu rastegljivu  :violin

Potom sam udario veoma tanak sloj crvene direkt na metal, kao senčenje za žutu:

Te je ispalo tačno kako sam i zamišljao

Nakon još jednog sloja laka, vreme je za dekale:

Koji su prošli bez ikakvih većih komplikacija

Ono gde se zakomplikovalo je, što sam se napravio pametan, pa da ne palim kasno noću kompresor, uzeh četkom da zamolam Antiglare površinu...ali je Mr. Surfacer odreagovao sa lakom ispod i napravio katastrofu...  :zvizduc

Uspeo sam da izgulim pre nego što se sve steglo:

Tako da, ipak neće biti pre roka...ali ostaje to za sutra da doteram i biće na vreme :)

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Sandman

Lepo ispade obzirom da je jak tempo rada.
Vallejo metalajzer koliko vidim ima jako lep "hromirani" efekat - koju si nijansu koristio?
Što se tiče žutih panela, ne znam da li je bilo izvodljivo da odradiš prvo njihovo farbanje i maskiranje pa tek onda metalajzer (apropo ovog što kažeš da su sva mesta oko njih nekako krivudava za maskiranje)?

komoras

Quote from: Sandman on 04-11-2019, 08:39:12
Lepo ispade obzirom da je jak tempo rada.
Vallejo metalajzer koliko vidim ima jako lep "hromirani" efekat - koju si nijansu koristio?
Što se tiče žutih panela, ne znam da li je bilo izvodljivo da odradiš prvo njihovo farbanje i maskiranje pa tek onda metalajzer (apropo ovog što kažeš da su sva mesta oko njih nekako krivudava za maskiranje)?

Hvala Srki  :cheers

U pitanju je 77.707 Chrome. Kod metalajzera namerno koristi hrom nijansu, zato što nakon lakiranja, lak dodatno zatupi sjaj pa i dalje na kraju liči na metal. Koristio sam od njih i Aluminium nijanse (white, dur, polished...) ali lak toliko reaguje sa njima, da na kraju izgleda sve kao metalik siva, tj srebrna. Probao sam i njihov specijalan lak, ali kad se nanese na maketu, nema daljeg pipanja, jer bude kao folija, pa ako se negde maskira, traka povuče sve kao žvaku...

Žute panele bi jako logičnije bilo ofarbati kako kažeš, ali s obzirom da je u pitanju Vallejo akril, strahovao sam da se ne nagomila uz maskirnu traku, te time napravi uzdignuća srebrne. Ovo kako sam ja uradio je bio teži način, ali po meni jako sigurniji.

- - -

Uspeo sam donekle da popravim antiglare panel:

Te i da proglasim rad gotovim!  :cheers

NMF je svakako veliki izazov, još veći pod vremenskim pritiskom...ali eto ispade na kraju kolko tolko dobro!  :pilot

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Janjic

凸(¬‿¬)凸

komoras

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram