GOTOVO! - 48 sati svadba - S02E03 - СТРЕСС БАЛАЛАЙКА!

Previous topic - Next topic

komoras

Ponekad se zapitam - Kakav sam ja to maketar kada ne pravim migZove!?  :hahaha

Te da popravimo to!
Ovo mi je drugi put u životu da radim MiG-21. Dotičnu maketu sam tražio svuda da kupim, ali bez uspeha. Jako mi bi zanimljiva šema farbanja, te i priča iza aparata.
Čak sam kontaktirao i gospodina u KitBazar, ali bez odgovora!
Napokon, kada sam bio na E-Day 2016 u Pragu, videh maketu na tezgi dotičnog češkog šopa,a gazde opet nigde!!!
Za "šalterom" beše neka mladjana gospodja koja ne znade dal je pošla il došla...tako da nakupovah svašta uz ovo...i sve skupa za ispod 10 ojro!  :mjetal

Sama maketa je blago rečeno - katastrofa...ali ima lepu formu, pa ajd da pokušam  :naughty

Te pošto je bio E-Day, upakovano u kutiji našao se i Velorex. S tim da je sve češko, ajd da uradim skupa!

Naravno, nabavljen i eceraj!

Što se Sparke tiče, tu nema mnogo delova i filozofije...biće ispravljeno gde god se može - uzimajući zadati rok u obzir

Upustva za bojenje mi ne deluju baš najbolje, pa ću ispratiti Trumpeter upustvo:

Odmah problemi...

Uzeh da pripremim mesto priključka radara po uzoru na novi Eduard, daklem - radom dolazi na kraju!

Paneli JAKO plitki, pa je odmah usledilo dodatno urezivanje

Popravih kutiju prednjeg stajnog trapa (naravno, bez detaljisanja)

Iskoristih priliku da nešto uradim i po pitanju motora

Takodje i poklopci prednjeg trapa, u samogradnji...desno su kako izgledaju direkt iz kutije...horor...

Moglo bi se reći da liči na mlazni motor...

Spremno i oprano sve za prajmer

Što se tiče Velorexa, eceraj sam prajmovao te prešao jako finom šmirglom. Znam da ovo ne pada pod CZ tablice, ali mi se svidja izgled, te će biti taj fazon

Proizvodjači boja se konačno dozvali pameti da je sovjetska tematika ipak jako popularna i zahteva svoje unikatne nijanse bez mućkanja...

Dekale za IP bacam sve odjedared u vodu i nanosim u istom cugu!

Bilo je dosta ubedjivanja da se do ovde dodje...

A za krila gotovo da neće ni trebati dodatnog gita!  :mjetal

Toliko je uradjeno za danas...sutra nastavak!  :cheers

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

komoras

Bilo je veoma stresno odraditi ovu maketu...uspeo sam da je završim, ali sam bio previše umoran da bih i na forumu postavio na vreme   :cry
U zadnjoj sesiji sam proveo oko 10h u cugu, s kraćim pauzama.
Na mom Instagram profilu, može se pratiti u realnom vremenu. Takodje mogu se videti i ostale 48h gradnje u Story Highlits

Iskoristio sam priliku da probam i famozni Deluxe Materials akrilni git i mogu reći, da je bar po meni, kao i svaki drugi akrilni git. Čak i molerski grčki...

Zatim sam delimično isprajmovao maketu gde je bilo potrebno za dalji rad.
Paneli iako plitki, jako su vidljivi, tako da prerezivanje možda i nije bilo potrebno po trupu

Sedišta planiram da zamenim rezinskim, ako nadjem nekad u budućnosti po pristojnoj ceni  :naughty
Zato sam ih zalepio samo sa lepkom za drvo, kao i kabinu samo sa par tačkica Micro Kristal Klear-a

Usledilo je maskiranje stakla i farbanje unutrašnjom bojom. Te je samim tim bilo spremno za prajmer i mermer tehniku

Sama boja na gornjoj strani krila je svuda navedena pod drugačijom nijansom, ali kako su šare drveta na dekalima u crnoj, smatrao sam da je neka blago žućkasto braon nijansa pogodna, te sam odokativno smutio 50/50 ove dve i dobio sam nijansu kojom sam bio zadovoljan

Ovde je lakše prvo ofarbati krila pa zatim zamaskirati (Da ne bude kao na Vampiru...)

Velorex sam završio negde u medjuvremenu. Nešto pipavije u životu nisam sklapao...  :deadhorse

Zatim sam ofarbao sve ostalo po Trumpeter upustvima

Te sam se bacio u dekalisanje. Sami dekali su toliko tanki i krhki, da bukvalno nema mesta ni za najsitniju grešku. I dalje se čudim kako sam sve uspeo da nanesem bez da uništim ceo projekat...  :think

Samim tim, posle laka i skidanja ostalih maski, maketa je gotova!  :super

Krivo mi je jedino što nisam uspeo da stignem da uglavim i pitot u samogradnji i da bolje ofarbam i uklopim canopy. Al šta je tu je...
Pravljenje loše makete, plus prateće vozilo, plus gradnja novog kompresora u pauzama...ja sam zadovoljan krajnjim rezultatom!

Sledećom prilikom, nešto laganije za gradnju...  :cheers

ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

milan78

Instagram-Peacockscaleworx

komoras

Quote from: milan78 on 19-11-2019, 21:15:31
Nisam verovao da ovo mozes za 48h.Svaka cast! :cheers

Hvala  :cheers
Da se nisam bakćao s Velorexom, ispalo bi makar za nijansu bolje  :pilot
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates

Jovac

Meni se ovo dopada. Uz malo truda odlična maketa. Super. :cheers :cheers :cheers :cheers

Miroslav Š.

Ekstra! Za tako kratko vreme koje sebi zadaš ne koristiš ,,samosklapajuće" makete nego i one zahtevnije i sasvim lepo ih uradiš.
Bravo :super
http://www.maketarplus.com/
2024. - godina borbe protiv nesklopljenih maketa!

Janjic

Svaka čast. Teška maketa za 48 dana a ne za 48h! Bravo :super
凸(¬‿¬)凸

komoras

Hvala svima na lepim rečima  :cheers

Ova maketa svakako zaslužuje da se čovek dodatno pozabavi njom. Krivo mi što nisam, ali valjda nekom drugom prilikom... A možda neko i konačno izda pristojnu verziju ove kultne mašine  :pilot
ScarfaceOne

★★★★★
★★★★★

komoras @ instagram
komoras @ scalemates