Eastern Express An-26 1:144 SRJ

Previous topic - Next topic

Miljan

Posle 100 godina sam se manje vise vratio maketarstu i skoro zahaljujuci Gojku dodjem u posed ovog kompleta neke plastike koja lici na An-26.
Maketa zahteva dosta gita i lepka i olova u nosu.  Stavio sam 4 grama jer toliko mesta ima u nosu ali izgleda da ni to nije dovoljno. Elem, resi da napravim 71371 sa pepsi oznakama , to je avion koje koristen za obaranja visinskog rekorda 2004 na Batajnici. Sve je to super nego eto tek pre par dana shvatim da set u razmeri 1:144 ne postoji pa pord toga sto sam kuburio da plastiku zalicim na avion sad imam i problem da nadjem dimenzije pepsi oznaka i zastave na repu za ovaj period.
Evo par slika:

Miljan

Farbanje i osnovni dekali naneti preko Humbrol sjajnog laka. E sad jedino što ostaje je da vidim ako mogu neke pepsi oznake da uklopim ako me cekamo do se iste ne pojave na tržištu.

dragan_mig31

Nevide se slike.Sve je mutno sa logo photobucketa preko.Preporucio bi ti da predjes na neki drugi servis.

milan78

Instagram-Peacockscaleworx

Miljan

Quote from: milan78 on 15-03-2020, 18:40:24
Za jrv i pvo ima oznaka....

Nije isto farbanje za sfrj i srj period.

milan78

Kako to?Raspored sara?Boje su iste.

Miljan

Raspored sara je svakako varirao od primerka do primerka ali je kasnije u Momi nakon remonta sara blago promenjena. Boje sam prosvetlo kako bi odgovarale periodu kada su nosili pepsi oznake tako da mi petokrake ne idu na ovu shemu. Takodje, svetlo plav polje na repu je bili ili manje ili ga nije bilo uopste na nekom avionima.

milan78

Ma ja ti samo sugerisem da dekale imas za Sfrj.Ti ako nadjes pepsi super,samo ja ne bih pocinjao maketu a da nisam obezbedio dekale.Od lovaca cenim ti je mala rondela?Ili 72 od lovaca?Brojevi svakako problem.