M1A2 Abrams - Tamiya 1/48

Previous topic - Next topic

djnik

Cekajuci da mi stigne boja za nas T-55 u 1/48 odlucio sam se da odradim jos jedan moderni tenk za koji sam imao sve boje kod kuce. Tamijin M1A2 je  fantasticna maketa, upotreba gita je potrebna eventualno na dva ili tri mesta verovatno zbog moje greske. Nakon farbanja u Neutral Gray boju koju ja koristim kao prajmer, sa RLM 66 sam odradio preshading nakon cega sam isprskao Tamijinu Buff boju preko cele povrsine tenka.Nakon toga sam sve zakivke, rucice i ostale detalje ofarbao svetlijom nijansom. Koristio sam dve vrste filtera na osnovnoj kamjuflazi kako bih dobio zeljeni efekat, uradio sam pin wash i blagi chipping i streaking sa drvenim olovkama. Na kraju sam naneo pigmente boje peska na gusenice i tamno sive boje na izduvnik gasne turbine.

Posto imam jedan stari Verlindenov set sa raznim dodatcima za vozila, na ovaj Abrams sam "nakacio" jednu vrecu, stavio par kutija za alat idr sitne detalje u korpu. Dodao sam i dve antene za radio od tanke celicne zice koje sam zalepio super lepkom.

A sad nazad na rad na T-55...

relja

Ne razumem se baš u tematiku, ali mi izgleda isto kao Abrams na CNN-u  :D
"Nema te sportske aktivnosti niti seksualnog uzdbudjenja koje može tako da ubrza rad srca i podigne pritisak kao saznanje da je jedan deo makete u radu - nestao"

flanker

Taman sve kako treba, odličan.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

djnik

Quote from: relja on 27-09-2020, 11:24:52
Ne razumem se baš u tematiku, ali mi izgleda isto kao Abrams na CNN-u  :D

;D  ;D  ;D Da, sa CNN-a oni koji su čitavi. Tamo ne pokazuju Saudijske koji su prokuvali više puta kad ih strefi Kornet.

Hteo sam da radim KFOR ali nisam imao dekale. Biće T-55 sa Kosova uskoro.