Panzerkampfwagen 38(t) - Tamiya 1/35

Previous topic - Next topic

djnik

Panzerkampfwagen 38(t) Ausf E/F koriscen je tokom operacije Barbarossa 1941. Moja maketa predstavlja tenk iz tog perioda i shodno tome sam je farbao sa Tamija German Grey, post shadovao sam sa Dark Grey a nitne i ostale detalje sam posvetlio sa Medium Grey bojom. Posto je tenk koriscen na pocetku kampanje tokom leta, nisam nanosio blato vec samo pigmente, tacnije dve nijanse. Pored wash-a naneo sam na poklopcima motora i sa zadnje strane tenka tragove curenja goriva. Chipping je odradjen AK olovkama i to svetlo sivom i bojom grafita da bi se dodao sjaj na nekim mestima gde je farba oguljena. Gusenice su ofarbane u crnu boju, naneo sam Track rust pigment, onda isti pigment kao na povrsini tenka i na kraju sam presao grafitnom olovkom preko gusenica kako bi dobile sjaj od metala.

Sastavljanje ove makete je savrseno, zavrsio sam je mislim za jedan vikend u decembru. Tenk je i pored razmere 1/35 zaista mali ali primetno veci od Renoa R-35 kojem sam uradio prosle godine. Mislim da cu uskoro pazariti i Sovjetski KV-1 posto sam cuo da je to takodje maketa odlicnog kvaliteta.

Maketa br. 8.

iguanac

Lepo i pedantno, posebno mi se sviđa trag slivanja na zadnjem delu. Jedina zamerka, ali rešiva, jeste boja poklopca kupole - unutrašnja strana bi isto trebala u panzergrau. Često u sastavnicama stave belo, ali baš zbog otvaranja, ti su poklopci bili u boji tenka. Baš sinoć sam gledao "the Fury" i tu je taj detalj isto lepo prikazan (jeste da se radi o igranom filmu) - Bred Pit sedi u kupoli kad je zatvoren poklopac i vidi se da je OD boje.
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/

djnik

Hvala za komentar. Video sam da su ljudi radili i belom i panzer grey na netu. Sta je tu je, gotova je maketa, idem dalje, taj detalj mi nije toliko vazan i lepse se vidi chipping na beloj boji.