T-34/85 - Tamiya 1/48

Previous topic - Next topic

djnik

Najnovija maketa iz Tamijine serije oklopnih vozila u razmeri 1/48 je Sovjetski tenk T-34/85. Jedva sam cekao da mi maketa "dodje u ruke" mada kad sam otvorio kutiju razocarao sam se kvalitetom odlivaka, spojeva i detalja. Kao da je na njoj radio neki drugi dizajner jer nema standardni Tamija rasklop, pin markovi su na cudnim mestima, far je boje zelene a ne providne plastike idr. Nadam se da ce to ispraviti na sledecim maketama.

I pored toga, uz malo vise muke nego sto je uobicajeno maketa izgleda verno kad se zavrsi. Koristio sam Ammo set za modulaciju boje ruskog oklopa, braon wash, chippovanje sa svetlozeleom i bojom rdje, AK olovke i pigmente. Maketa predstavlja Sovjetski tenk koji je ucestvovao u bitci za oslobodjenje Beograda kao sto se moze videti na prilozenoj fotografiji. Bela lasta i brojevi su ofarbani rukom.

Maketa broj 11 za ovu godinu.

Dragan

Sasvim solidan rad.  :super
Pitanje je da li je to originalna Tamijina maketa ili "prepak" - takvu maketu u 1:48 radili su Hobby Boss i Academy.
Sve makete (ukljucujuci i ovu Tamijinu) imaju jednu zajednicku gresku: na "ratnim" modelima blatobran na prednjem delu nije bio zalomljen nego zaobljen. Tek kad je proizvodnja T-34 prebacena u Ukrajinu 1947. godine uveden je "coskast" prednji deo blatobrana.
:cheers

djnik

Prepak nije jer imam i Hobby Boss, ovo je neki "new tool" ali po meni nije Tamija standard, uporedio sam sa ostalim tenkovima od njih koje imam i cak neki stariji alati od pre 4-5 godina su po meni bolji.