Challenger 2, Operation Telic Trumpeter 1/35

Previous topic - Next topic

Marko M

Svima dobro poznata maketa. Daleko od savršene, rasklop je čudan i nedovršen. Cev je iz dva dela, deo pre gasnog cilindra je sklop za sebe, pa su velike šanse da će ispasti kriva. Blenda topa je šuplja konstrukcija koja je u potpunosti rasklopljena na stranice, svaka strana je deo za sebe, pa sam bio ubeđen da nema šanse da nosi cev. Puno super lepka i zasad drži. Spoj cevi i blende je plitak i slab tako da i ovde postoji velka šansa da cev sedne ukrivo. Nastavci na auspusima koji treba da smanje toplotni odraz su nedovršeni. Imaju samo tri strane, gornju i bočne, pa sam morao da ih kompletiram i da dodam držače. Antislip podloga je naknadno dodata. Nakon farbanja sam shvatio da je prekrupna i da bi verovatno bolje pasovala na Merkavi. Maketa nema stakliće, pa sam periskope na kupoli simulirao kineskom samolepljivom plavom fluorescentnom trakom. Gusenice su gumene i supersavitljive, lako prijanjaju uz točkove ali ne trpe preterano manipulisanje zato što ih je lako pokidati. Takođe, na spoju gusenica ima viška dva seta pinova za spajanje ali su gusenice odgovarajuće dužine. Boja je Humbrol 237 mat, lakirano humbrol mat lakom. Maketa nije skupa, a konačni rezultat je uprkos svemu zadovoljavajući, tako da se za nju s punim pravom može reći  "Kolko para, toliko muzike"

.

nesha

Сем спојева полутки цеви, сасвим је лепо испао, ту нема шта да се дода. Противклизну површину си могао од шмиргле да искројиш, раде то људи. Мени се у сваком случају допада.
Него, до има да се нађе та кинеска трака (како изгледа паковање, да покажем Кинезима) - то би ми доста таквих проблема решило.

Marko M

Za vodenu šmirglu sam se dvoumio ali mi je generalno osećaj pri dodiru šmirgle i kože jako neprijatan što je čini nezgodnom za rad. Ovo su kineske šljokice za nokte, a lepljene su lakom na golu plastiku. Za ovaj tenk su prekrupne i pomalo su nezgodne zato što se sjaje pa kad se okrnje to se baš vidi. Traka može da se nađe u kineskoj radnji u 27. marta, ne znam broj ali je pored Komercijalne banke, a ona je u broju 7, otprilike preko puta Hotela Constantine. Imaju i zanimljiv hobi program od drveta koji je vrlo pogodan za maketare, male panjiće, drvena postolja, drvene špatule i sl.

nesha

Захваљујем на информацији. Погледаћу.  :super

flanker

Dobro je ispao, deluje uverljivo.
Što se tiče obloge auspuha, ja sam radio u 1/72 i isto je dato sa tri strane.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.