TK-3 tanekta - F&A Miniatures 1/48

Previous topic - Next topic

djnik

Makete Poljske tankete TK-3 u plastici postoje u razmerama 1/72 i 1/35. Ova maketa u razmeri 1/48 je stampana na 3D stampacu firme F&A Miniatures iz Poljske. Stigla mi je za jedno 3 nedelje i sve sa postarinom je kostalo 20EUR. Odlucio sam se da probam tu novu tehnologiju i mislenja su pozitivna. Svi delovi (ukupno 4 - osnova tenka, 2x gusenice i auspuh) su dosli "pravo iz stampaca" i bilo je potrebno vremena da se pazljivo ociste jer je rezin za 3D stampac veoma krt. Tokom ciscenja sam polomio cev mitraljeza koju sam zamenio mesinganom cevcicom koja je po meni i vernija.

Maketa je farbana Vallejo i MIG akrilima dok je weathering koriscen AK wash, pigmenti i olovke za chipping. Kamufalza je maskirana sa AK Camouflage elastic putty koji je veoma lak i brz za rad, posto radim sa akrilima svo farbanje i maskiranje sam zavrsio za sat vremena.

3D stampanje je veoma zanimljiva alternativa, narocito za tematiku koja ne postoji u plastici i vec planiram da nabavim jos nekoliko 3D stampanih maketa u ovoj razmeri.

Na kraju, pogledajte velicinu makete u ruci i poredjene sa Sturmtiger-om :D

Maketa broj 14 za 2021.

Sandman

Konačno da mi se pridružiš u kategoriji "privesci za ključeve" :D Super je ispala, u 72-ci je to već minijatura minijature :)

boom.boom

Moze da mu udje kroz cevku topa i pobije posadu :think :lol! Odlican malisan!
"Nije važno šta se radi, vazno je da se preteruje pa će negde već da izbije!"....Miksi-"GYM-Š"