Flak truck: Opel Blitz (Tamiya) i Flak 38 (Ace) - 1/48

Previous topic - Next topic

djnik

Prvi put sam radio kombinaciju dve makete. Opel Blitz kamio sam po sebi i nije neso previse zanimljiv i trazeci reference na netu naisao sam na Flak truck konfiguraciju, igrom slucaja imao sam i maketu Flak 38 20mm od proizvodjaca Ace. Tamijin Opel Blitz se sklapao sam od sebe dok su delovi Flaka morali dobro da se ociste i isprave odredjene greske proizvodjaca. Postolje za Flak sam napravio u samogradnji koristeci za uzor fotografije drugih maketa na netu kao i rezinskih postolja koja mogu da se kupe a kostaju koliko i sama maketa kamiona!

Maketa je farbana tako da predstavlja jedan od ovih kamiona na istocnom frontu tokom 1942. Koristio sam Vallejo akrile za kamion i Tamija akrile za Flak. Nakon gloss laka, uradjen je wash sa AK enamelima i na kraju chipping i dasting sa AK pigmentima. Daske na postolju Flaka su farbane bojom drveta nakon cega sam naneo tamno braon wash. Celicna konstrukcija je ofarbana tamno sivom bojom na koju sam noneo Rust wash i na kraju razne nijanse Rust pigmenta dok sam ivice na samom kraju presao grafitnom olovkom.

Makete broj 16 i 17 za 2021! Moram polako da se "vratim" i zavrsim neki avion...