KV-2 Force of valor 1/72

Previous topic - Next topic

spatz

Još jedna što bi rekao kolega maketar "iz Rusije s' ljubavlju". Maketa od taze prisutne firme na našim prostorima Force of valor koja  po rasklopu podseća na Trumpeterov samo još pojednostavljen.Čini mi se da su na oba napravili propust u vidu negativnih useka prstenova oko cevi koje treba popuniti.No da ne gnjavim u nastavku su slike da prosudite.Farbano Hu 114 valjejjo prljanje.

flanker

Dobar, čuveni razbijač iz WOT  :mjetal
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

spatz

Zaboravio sam dodati, zamenjeni su rukohvati po[to su bili izliveni zajedno sa kupolom te su izgledali vise kao stepenice.Od bakarne zice napravljene su alke za[lepanje ako se ovo cudo i moglo slepati.Jedini zez koji mi je promaklo jesu nosaci blatobrana koji su ostali kao trouglovi koje je trebalo odstraniti i dodati komad plastikkardada jer su bili suplji.

iguanac

Ne mogu se oteti utisku, kada god pogledam KV2, a da ne pomislim na divlju nadogradnju po centru Beograda. Kao da je neki majstor pomislio "ma izdržaće šasija i duplo veću kupolu" (čitaj - može još 3 sprata na ovu zgradu...).
No, iako nezgrapan i naoko laka meta, ovaj tenk je pružio strahovit otpor na početku rata kada je napredovanje na jednom delu fronta zaustavljeno zbog jednog tenka (napadala ga artiljerija, štuke, tenkovi, inžinjerija itd...)
Od takve sudbine nije pobegao, Nemci su ga spremali za invaziju na Maltu (nije se desilo), a jedan primerak kod, čini mi se, Kumersdorfa, zaustavljao je saveznike i dobio poprilično pogodata u telo i kupolu i dugo im je trebalo da ga onesposobe.
Lep rad u maloj razmeri!
One day you'll realize there's more to life than culture... There's dirt, and smoke, and good honest sweat!

"Dogod budete čuli na Ljubinom Grobu pucanje naših pušaka, Nijemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema više živih proletera."

https://n-ever-finished-models.blogspot.com/