Krupp Raumer - Takom 1/35

Previous topic - Next topic

djnik

Ova skalamerija je napravljena krajem 1944 godine i zarobljena je od strane Americkih trupa 1945. u Krupovoj fabrici.

Na tamno sivi prajmer koji je nijansiran svetlijom sivom na pojedinim mestima (kako bi se videla modulacija) sam naneo Vallejo crveni nemacki prajmer. Kao sto vidite dimenzije su stvarno ogromne, dodao sam figuru americkog tenikste pored zarobljenog vozila kako bi se to bolje videlo. Uradio sam wash i chipping svetljom bojom prajmera a grafitnom olovkom sam presao sve ivice metalnih delova.

Maketa broj 12 za 2024!

najjaci

Lepo je ispalo. Mislio sam da je ovo cudo u domenu Luft'46 fantazije. Zna li se cemu je sluzilo? Neodoljivo me podsecan na vozila iz Tudjina i jos nekih sci fi naslova ili nesta sto bi Syd Mead kreirao.
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

ALEX T

Lepo je ispao sa tim vojnikom pored.
Ja ga uradio pre par godina isto prema toj slici.
Nasao i sam i sliku gde je natovaren na voz isecen na pola i otisao za Ameriku gde mu se gubi trag.
Namenjen je za minska polja kao i VsKfz 617/ima MENG/
Pozz

djnik

Quote from: ALEX T on 12-05-2024, 22:27:13Lepo je ispao sa tim vojnikom pored.
Ja ga uradio pre par godina isto prema toj slici.
Nasao i sam i sliku gde je natovaren na voz isecen na pola i otisao za Ameriku gde mu se gubi trag.
Namenjen je za minska polja kao i VsKfz 617/ima MENG/
Pozz

Hvala!

Da, trazim i Vskfz 617, ali imam problem da nadjem maketu povoljno.

Inace, video sam i tu sliku na vozu, bas je cudno da se ne zna sta se desilo. Kad bih znao gde da trazim u arhivi pa da nadjem...