IPMS USA - Nats 2024

Previous topic - Next topic

DjG

Tradicionalna godišnja nacionalna konvencija IPMS USA, održana je ove godine u Medisonu, Viskonsin, od 17. do 20.07. Događaj koji, po definiciji, sadrži takmičarski deo ali je mnogo više od toga – sa velikim brojem tematskih izložbi maketa, organizovanih tematskih seminara, obilazaka muzejskih lokacija i onime što bi mi zvali, ovde – berza, a zapravo – jednim ,,malim" prodajnim sajmom renomiranih kompanija iz sveta maketarstva – onih velikih, kao i onih, posebno interesantnih, tzv. malih – sa svih strana sveta (,,ono mesto" na kome potrošiš onoliko para koliko imaš kod sebe).
Ovog puta prisustvovao sam, i učestvovao, na tom događaju, pa ću sa vama da podelim dosta fotografija, kako bih preneo delić onoga što je organizovano u pravom američkom stilu – grandiozno, sa puno kvaliteta, bogato, impresivno i – za pamćenje.

Što se tiče takmičenja, više hiljada maketa i mnogo, mnogo kvaliteta, što se i očekuje. Na ovako velika maketarska događanja – nikada ne idem bez maketa. Sve je to lepo – da ,,vidimo", da se slikamo, ,,družimo", ali – defakto, ako nemaš svoju maketu na stolu, a kao ,,maketar si" – onda zapravo, po mom ukusu – nisi ni bio.

upload image

upload pic

Kada je reč o rezultatu nastupa – ,,dva od dva" što bi se reklo. Dve makete - jedna zlatna i jedna srebrna.
Moram da napomenem da je bila još jedna medalja ,,za Kutak" – Đorđe Nikolić, alias ,,djnik"... a pozivam ga da se nadoveže na ovaj moj post.

Sve u svemu – događaj za pamćenje – još jedno jako veliko iskustvo sa renomiranog internacionalnog takmičenja, odakle bi moglo mnooogo toga da se iskoristi, čak i veoma lako, u organizaciji domaćih takmičenja - ako bi bilo ambicije za primenu takvih iskustava.

A Star Wars ? - neko voli, neko ne voli, kako god – ali, ako voliš, onda si bio na pravom mestu.

:super

ALEX T

Sve cestitke ...
Prvo sam video F-14 pa sam tek pogledao ko je okacio izvestaj sa takmicenja.
Ozbiljni i za moju dusu razolike stvari  ali Senna Lotus ...
Veliki pozdrav i za Djinka

Lanmi

Cestitam Gorane, hvala na izvestaju i fotkama.
Milan Vukovic
https://lanmiblog.wordpress.com/

"Sve će to, o, mila moja, prekriti surfejser, boja i vaš"

milan78

Samo da odes pa je super avantura,a da ucestvujes i uzmes medalju je vec nesto. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

Jovac

Svaka čast Gorane. Sve čestitke.

djnik

Quote from: DjG on 24-07-2024, 10:12:18Moram da napomenem da je bila još jedna medalja ,,za Kutak" – Đorđe Nikolić, alias ,,djnik"... a pozivam ga da se nadoveže na ovaj moj post.

Ove godine nazalost nisam mogao licno da prisustvujem kao proslih godina, ali sam poslao dve makete po jednom prijatelju. Sa jednom od tih maketa, Voroshilovets traktorom u 1/72, samo osvojio 3. mesto u kategoriji.

Isti taj kolega koji je nosio moje i njegove makete, je zaboravio kutiju sa maketama na recepciji u hotelu i setio se tek kad je ulazio u avion! Na svu srecu nasi prijatelji iz Oregona su dosli kolima i uspeli su nekako da ih pozovu da preuzmu makete, koje cemo mi nakdnadno od njih nekako dobiti. Rekao sam mom prijatelju "you had one job...!".

Prosle godine sam se sa ovog takmicenja vratio sa Kovidom a kao sto vidim i ove godine se dosta ljudi razbolelo...maketari i pranje ruku izgleda ne idu jedno sa drugim :)

Sledece godine je takmicenje u Virdziniji, bio sam vec jedanputa tamo i ako sve bude OK, moguce da cu ici ponovo.

Goran A.

Quote from: djnik on 25-07-2024, 21:03:18Prosle godine sam se sa ovog takmicenja vratio sa Kovidom a kao sto vidim i ove godine se dosta ljudi razbolelo...maketari i pranje ruku izgleda ne idu jedno sa drugim :)

Sad je jasno gde je Bajden fasov'o koronu...

Veneto

Sve cestitke na uspehu!