Lancia 037 1984 1/24 Hasegawa

Previous topic - Next topic

SerbiaModelkits

Pozdrav svima
Evo jednog više manje sveže završenog projekta
U pitanju je legenda reli trkalista ponos Italije cuvena Lancia 037
Maketa dolazi od Hasegawe i za sada jedina na tržištu od ovog proizvodjaca
Sam model je dobar,nista spektakularno,ima tu mnogo prostora za boljitak
Uz maketu sam nabavio i ecovane dodatke od Hobby desinga ali i oni takodje ne daju maketi neki preterani značaj tj da utiču na celokupan izgled
Relativno skoro su izašli dodaci za ovaj model u vidu celokupnog motora,šasije što za zadnju,što za prednju stranu i kada se to nabudzi na ovaj model to je vec druga dimenzija i verna kopija

Maketa ima dosta prostora za custom rad,što sam ja i uradio posebno u zadnjem delu gde je motor i tu sam budzio koliko je god moglo
Maketa je radjena po narudzbini,klijent nije želeo mnogo detalja jer je uticalo na cenu,ali ja sam većinu stvari na svoju ruku uradio jer jednostavno nisam mogao da namirim psihu i da to ostane prazno...

Najveći problem su bili dekali,znaci pod hitno ovi iz Hasegawe treba nesto da preduzmu
Nikad gore iskustvo sa dekalima koji su pucali kao da su od trulog papira
Na nekim mestima nije bilo spasa,pa sam sve to uspeo nekako da zamaskiram prašinom,blatom tj weathering tehnikom

Scaling Slav

Dobro si maskirao to za dekale, posto ja na slikama ne vidim gde su se raspali. Auto kao auto, top odradjeno, kapiram taj momentat kad ti neko kaze, ne detaljisi ,a ti ne mozes da ga pustis tek tako. Toliko potencijala ima. Odlican rad

SerbiaModelkits

Quote from: Scaling Slav on 27-09-2024, 22:44:52Dobro si maskirao to za dekale, posto ja na slikama ne vidim gde su se raspali. Auto kao auto, top odradjeno, kapiram taj momentat kad ti neko kaze, ne detaljisi ,a ti ne mozes da ga pustis tek tako. Toliko potencijala ima. Odlican rad
Quote from: Scaling Slav on 27-09-2024, 22:44:52Dobro si maskirao to za dekale, posto ja na slikama ne vidim gde su se raspali. Auto kao auto, top odradjeno, kapiram taj momentat kad ti neko kaze, ne detaljisi ,a ti ne mozes da ga pustis tek tako. Toliko potencijala ima. Odlican rad

Ma skoro svuda su pukli ali se ne vidi 😉
Ma klasičan mazohizam,da nije imala ove evocane dodatke mozda bi ostavio tako,ali sa ovim dodacima nije bilo šanse, jer kad pogledaš kako to prazno izgleda kada je gradja iz kutije ,posebno motor to he zaista žalosno da se tako ostavi
Naravno to utiče na cenu pa zato ljudi to neće, te detalje,jer to su uglavnom auticari, a ne maketari pa im i cena same makete ogromna svota,jer on za taj novac ima gotov model kod Kineza ili Burago

Scaling Slav

Quote from: SerbiaModelkits on 28-09-2024, 17:12:45

Ma klasičan mazohizam,da nije imala ove evocane dodatke mozda bi ostavio tako,ali sa ovim dodacima nije bilo šanse, jer kad pogledaš kako to prazno izgleda kada je gradja iz kutije ,posebno motor to he zaista žalosno da se tako ostavi
Naravno to utiče na cenu pa zato ljudi to neće, te detalje,jer to su uglavnom auticari, a ne maketari pa im i cena same makete ogromna svota,jer on za taj novac ima gotov model kod Kineza ili Burago

Bas je zalosno ostaviti prazno, pogotovo sto se otvara ovako, ceo zadnji deo. I to sto kažeš, ti detalji su najskuplji al najvise daju na realosti, steta sto se ne ceni vise haha.

SerbiaModelkits

Quote from: Scaling Slav on 29-09-2024, 15:00:19
Quote from: SerbiaModelkits on 28-09-2024, 17:12:45

Bas je zalosno ostaviti prazno, pogotovo sto se otvara ovako, ceo zadnji deo. I to sto kažeš, ti detalji su najskuplji al najvise daju na realosti, steta sto se ne ceni vise haha.

Pazi otvara se prednji koji je prazan, a zadnji deo mora da se seče
U ovim ecovanim dodacima ima kukice koje funkcionisu da može da se zadnji deo ovako otvara
Bez njih jedino neka custom varijanta da može tako da funkcioniše

Scaling Slav

Ne mogu da verujem da je hasegawa to tako previdela. Njemu je sve bukvalno nazad, al dobro, lepo si sredio bas digne maketu na visi nivo

chikavili

Ne volim da koristim izraz "brutalno" posto je poprilicno izlizan, ali ovo jeste... brutalno  :god