Zastava 101 1/8 (Hachette) - časopis u 100 nastavaka

Previous topic - Next topic

flanker

Jesi li mu dobro naštelovao karburator, nemoj posle da štuca...  :cheers
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

Slobo

A danas... alternator sa pratećim elementima:

Prvo postavljamo nosač remenice i remenicu:

Nakon toga se montira nosač alternatora i sklapa sam alternator sa kaišem:

Po planu, naredni brojevi će izlaziti jednom nedeljno, pa ćemo se češće družiti  :cheers

Roberto

Slobo izvini "jer se mešam u tvoj posao", ali nisam mogao da se "zadržim", da ne bi pokušao provjeriti, kako izgleda gotova "stojedinica". Želim ti ljep nastavak tvojega rada.

TKO MAKETARI TAJ VRIJEDI, KO NE MAKETARI TAJ NE VRIJEDI   ;-)

PezKez

Pozdrav svima, hteo sam da podelim svoj problem sa vama, u utorak mi je sestra kupila broj 11 i tek uveče kada sam otpakovao časopis primetio sam da nedostaju dva dela u pakovanju (11a i 11b) >:( . Pisao sam na zastava.hachette mail za podršku, oni su mi odgovorili da se obratim distributeru na mejl globalpress da mi pošalju preostale delove, međutim nisu mi ništa odgovorili još uvek nakon 4 dana. Da li neko ima savet kako da dođem do tih delova i ako baš moram opet da kupujem časopis, da li još uvek ima šanse negde da nađem broj 11? Hvala ..

najjaci

Quote from: PezKez on 15-02-2025, 21:12:14Da li neko ima savet kako da dođem do tih delova i ako baš moram opet da kupujem časopis, da li još uvek ima šanse negde da nađem broj 11? Hvala ..

Vrovatno ih mozes naci po oglasima, ja sam vidjao da su ljudi prodavali i one brojeve za ficu tako da verujem da se moze naci i za stojadina. Inace nekad su bili oni kolporteri sto distribuiraju novine i casopise iz "glavne centrale" pa ako imas tako nesta u svom kraju pogledao bih tamo jer oni te stare brojeve razduzuju i vracaju nazad a uvek se desi da se bar jedan komad negde "zaturi" ili "ispadne sa kamiona" :zvizduc Isto vazi i za trafike
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

milan78

Instagram-Peacockscaleworx

Slobo

Kada je izlazio Fića ljudi kojima su falili delovi (da, dešavalo se i onda  :deadhorse ) su obično pisali izvesnom Enesu Ničeviću iz Global press-a i hvalili kako su problemi bili rešeni. enes.nicevic@globalpress.rs je njegov mejl pa pokušaj i tu.

Ako ne bude ništa od toga i budeš tražio da kupiš ponovo, drugi čova kojeg hvale je Goran, kolporter iz Novog Sada, koji je voljan i da pošalje neki broj kome treba. Njegov kontakt nemam sem fejsbuk profila sa kojeg je aktivan u fejsbuk grupi Zastava 101 model 1:8 pa pitaj njega. https://www.facebook.com/profile.php?id=100044850433789

dejan

Sačekaj još nekoliko dana da ti se neko javi, a i pošalji mejl ponovo. Sporo odgovaraju inače, a sada su još i neradni dani. Uvek ti ostaje mogućnost da ponovo kupiš broj.

PezKez

Hvala ljudi puno na odgovorima! Poslao sam više mejlova pre praznika, odgovora još nema, tako da nemam više ni strpljenja a ni poverenja da će da se cimaju za dva delića. Mislim da nije fer sa njihove strane da tako olako naprave propust u pakovanju i da se naprave blesavi (jer vidim da se to često dešava), sadržaj je i ovako oskudan a časopis skup.. ako je to način da se uzme extra lova onda je stvarno podmuklo. Eto jutros sam ipak uspeo da nađem i kupim ponovo broj 11 (sve je tu). Od sada obavezno četvoro oči otvorene pri svakoj kupovini!  :o

Slobo

Danas na meniju: anlaser i ostali delovi motora:

Prvo sastavljamo anlaser iz nekoliko delova i postavljamo ga na svoje mesto:

Dalje stavljamo creva na par pozicija i konačno spajamo dve polutke bloka motora:

Ostaje još da se postave spojna cev pumpe vode i poluga gasa, čime dobijamo (valjda) gotov motor:

Do narednog broja... u zdravlje  :cheers