Orao J22 SY

Previous topic - Next topic

deksiko3

Pozdrav svima. Posle duže vremena konačno sam počeo sklapanje makete aviona Orao J22 SY u razmeri 1:32, od 160 gr papira. Početak radova i prve fotke kabine i prednjeg dela trupa.

deksiko3

Nastavak radova na trupu, izduvnicima motora i gumama točkova.

deksiko3

Nastavak radova na gondoli stajnog trapa, cevima topa gš 23 i konstreukciji krila i repa.

deksiko3

Nastavak radova.

deksiko3

Nastavak radova, izbacivao sedište Martin bdjker Mk10YU, podrupne aerodinamicke površine i horizontalci.

Maketar78

Ovo je sasvim nova dimenzija maketarenja.  :bravo  Odakle tebi sve ove papirne makete u 1/32 razmeri?
Polako, ali sigurno ...

deksiko3

Pravim ih sam u programu za 3D modeliranje-blender koji je inače besplatan, razvijam iz 3D u 2D na papir panelizujem bojim i sklapam, u ranijim postovima sam pominjao. Radim uglavnom ono čega nema ili ima vrlo malo u plastici, uglavnom ex jugoslovenska projekte.

deksiko

Maketa skoro pri kraju ali sa greškama kod spoja krila trup, zadnji zid kabine levo, pogrešan ugao oznake na levom krilu gore itd. Maketu sam ponovo otprintao ali sada na 170 gr sjajnom papiru i počeo da sastavljam ispočetka i ukupni efekat je po meni bolji nego sa mat papirom.

deksiko

Nastavak radova na stajnom trapu, krila su sklopljena...

deksiko

Nastavak radova na vazdušnim kočnicama koje sam odlučio da otvorim i napravim njihov 3d model što prvobitno nisam na maketi planirao, ali uz ranije pribavljene fotke sam odradio, što će oplemeniti maketu.