F-16A Netz, 117th Sqn IDF, Revell 1/72

Previous topic - Next topic

Tomcat

Moja posladnja maketa u 2024 godini je Revell F-16A, koji doduse nisam radio kao MLU vec kao obican F-16A izraelskog vazduhoplovstva iz perioda pocetka 1980ih godina, tacnije kao jedan od 8 F-16 koji su ucestvovali u operaciji ''Opera'' u junu 1981.godine kada su u iznenadnom napadu unistili iracki nuklearni reactor Osirak u okolini Bagdada. Konkretno, avion koji sam radio sa brojem 118 je pripadao 117om skvadronu IDF I bio je treci od osam aviona u formaciji. Jos jedna zanimljivost je da su izraeleski F-16A u stvari avioni naruceni od strane Irana ali zbog islamske revolucije nikad nisu isporuceni Iranu, a kako se radilo o avionima najranijih blokova, imali su, bar u tom periodu ove male horizontalce koje na svu srecu i Revell daje u kutiji. U operaciji Opera, svaki od F-16 je nosio po 3 rezervoara, po dve velike bombe Mk84 I po dve v-v rakete AIM-9J. Posto Revell nije najsrecnije resio uvodnik na svom F-16 napravio sam ovaj poklopac. Kao sto rekoh, maketa je Revell, boje su Gunze, AK, MRP I Tamiya, dekali kombinovano Almark, Aeromaster, Armycast

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

VladimirBrankovic

Ej, super je ispala igračka. Sviđa mi se kako si izvukao kamuflažu, a i što si radio baš Netza. Kada su u pitanju Izraelci, većina se najpre opredeli za nabudženije verzije, poput Baraka ili Sufe, a meni je, recimo, Netz baš interesantan. I mene čeka jedan (dva), budući da, pored ovog iz operacije Opera, imam nameru da radim i mašinu koja je oborila sirijski Mi-8 (ujedno i prva vazdušna pobeda F-16 na svetu).
Naravno, konsultovaću te za boje kada dođu na red.
Elem, imam jedno pitanje. Možda me oči varaju, ali kada pogledam poslednju fotku, deluje mi kao da je izduv nekako zalepljen nakrivo. Možda grešim?
Inače, skrenuh pažnju već, ali moram da ponovim: Lepo farbaš, biraš super verzije i opcije oznaka, daj, promeni voš, veruj mi, pa ako ne ispadne bolje, evo napljuj mene! Haha  :mjetal

Tomcat

Quote from: VladimirBrankovic on 12-12-2024, 20:01:41Ej, super je ispala igračka. Sviđa mi se kako si izvukao kamuflažu, a i što si radio baš Netza. Kada su u pitanju Izraelci, većina se najpre opredeli za nabudženije verzije, poput Baraka ili Sufe, a meni je, recimo, Netz baš interesantan. I mene čeka jedan (dva), budući da, pored ovog iz operacije Opera, imam nameru da radim i mašinu koja je oborila sirijski Mi-8 (ujedno i prva vazdušna pobeda F-16 na svetu).
Naravno, konsultovaću te za boje kada dođu na red.
Elem, imam jedno pitanje. Možda me oči varaju, ali kada pogledam poslednju fotku, deluje mi kao da je izduv nekako zalepljen nakrivo. Možda grešim?
Inače, skrenuh pažnju već, ali moram da ponovim: Lepo farbaš, biraš super verzije i opcije oznaka, daj, promeni voš, veruj mi, pa ako ne ispadne bolje, evo napljuj mene! Haha  :mjetal

I meni je delovalo tako, ali bice da je do ugla jer je maketa stajala blago ukrivo pa je valjda zato motor tako ispao na slici
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

chikavili

Quote from: VladimirBrankovic on 12-12-2024, 20:01:41... daj, promeni voš, veruj mi, pa ako ne ispadne bolje, evo napljuj mene! Haha  :mjetal
Bas htedoh to isto da napisem :)
Mnogo je taman. Posebno ne lezi ovim suncanim, pustinjskim zemljama.

Inace, :super maketa

najjaci

Quote from: VladimirBrankovic on 12-12-2024, 20:01:41...Kada su u pitanju Izraelci, većina se najpre opredeli za nabudženije verzije, poput Baraka ili Sufe...

Vaistinu. Prvo sto pomislim kad kazes IDF F16 jesu one nabudzene masine sa gomilom oruzija koje i jesu atraktivne bas zbog toga. LM jel ovaj bio u izvedbi djeneral dinamiksa?

Quote from: chikavili on 13-12-2024, 09:19:26Bas htedoh to isto da napisem :)
Mnogo je taman. Posebno ne lezi ovim suncanim, pustinjskim zemljama.

Inace, :super maketa

U potpunosti se slazem i za vos i za maketu  :cheers

Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

flanker

Odličan.
Nego jesi li dobro proverio za AIM-9 koja je verzija nošena?
Treba i ja da ga radim pa da ne kopam po netu preterano...
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

pekar

super je sedi 5.
daj napiši koje su boje i kako si farbao šemu(da li si maskom,trakom itd)
IL-76

Tomcat

@ flanker
Koliko sam ja nasao podatke nosili su AIM-9J

@pekar
Boje su
Odole Gunze C308, pesak je Gunze H313, Braon je AK interactive FS30219, zelena je MRP za MiG-29, nos Tamiya X66
Za zelenu uglavnom preporucuju RAF Sky ali meni licno se ne svidja. Hasegawa za tu svetlo zelenu preporucuje Gunze H314 (ona svetlo plava za izraelske A-4 i F-4 odole) i video sam nedavno jednu Sufu bojenu tom bojom i delovalo mi je solidno