Very fire 1/350 USS Atlanta DX

Previous topic - Next topic

kizageo

Posle (pre)dugo vremena (samo nedelju manje od 10 meseci), konačno je gotova. Što se tiče same makete... Bio sam prilično uzbuđen kada sam video najavu, naručio sam ga unapred, i kada je stigao, jedva sam čekao da stavim svoje ruke na nju, međutim...
Pasovanje delova nije sjajno, postoje problemi sa malim delovima na zajedničkim ramovima (isti ramovi su u Cleveland i Des Moines) - blago necentrirani kalupi, što zauzvrat dovodi do izobličenje nekih delova tokom uklanjanja linija kalupa. Maske za palubu su nekompletne, sa lošim lepkom, tako da je došlo do sitnog podvlačenja boje tokom farbanja. Takođe mi je neverovatno, da ista kompanija pravi i samu maketu, kao i ecovane detalje, a ipak uspeva da zezne stvari!!! Neki od eceraja su premali, dok su neki preveliki... Nemojte me pogrešno shvatiti, ovo nikako nije loša maketa, ali jednostavno nije tako dobra kao što sam očekivao za 2022. Very fire maketu...
U poslednjoj šemi u kojoj je izgubljena na Gvadalkanalu rađeno je uglavnom Lifecolor bojama airbrush-om. Camuflaža na nadgradnji (Neutral gray) urađena je četkom.
Starenje, rđa i sitni detalji uglavnom su rađeni sa Humbrolom.
AA je 3D štampa od Black cat.
Daleko od savršenog, i nikako moj najbolji rad, konačno je u vitrini...

A da ne bude sam....

DjG

Bravo Zoki!
Ovo je sjajno. Cela, sada već ozbiljna kolekcije 350-ica je za ponos!
 :bravo