1:72 Italeri a-7h

Previous topic - Next topic

dragan_mig31

Stara italerijeva ( esci ) maketa.Uradio sam je OOB.Farbanje gunze i tamiya.

chikavili

Radio sam tu maketu pre 35± godina i nije ni priblizno tako ispala  :hahaha

Odlican

viper

Odličan.
ESCI je imao stvarno dobrih maketa u to vrijeme.

dragan_mig31

Hvala vam drugari.Tako je stari esci je bio zakon.Secam se kao klinac pre 35 godina kad je ova maketa bila u izlogu robne kuce u skoplju a ja klinac nisam imao pare da je kupim :D

chikavili

Quote from: dragan_mig31 on 23-12-2024, 09:40:04Secam se kao klinac pre 35 godina kad je ova maketa bila u izlogu robne kuce u skoplju a ja klinac nisam imao pare da je kupim :D
Tada, pre 35 godina, dok sam bio na skolovanju u Rajlovcu, ja sam je video u izlogu neke knjizare u Sarajevu (mislim da je bilo Alipasino Polje) i toliko sam se "zaljubio" da sam nekoliko meseci ozbiljno stedeo i cak rasprodavao neke stvari, samo da sakupim dovoljno da je kupim... i uspeo sam :)
Negde sam sacuvao i sliku sa kutije, ali posle pola zivota konstantnih seljakanaja, nemam pojma gde je zavrsila.

Janjic

Dragane sviđa mi se rad  :)

Quote from: chikavili on 23-12-2024, 10:21:00
Quote from: dragan_mig31 on 23-12-2024, 09:40:04Secam se kao klinac pre 35 godina kad je ova maketa bila u izlogu robne kuce u skoplju a ja klinac nisam imao pare da je kupim :D
Tada, pre 35 godina, dok sam bio na skolovanju u Rajlovcu, ja sam je video u izlogu neke knjizare u Sarajevu (mislim da je bilo Alipasino Polje) i toliko sam se "zaljubio" da sam nekoliko meseci ozbiljno stedeo i cak rasprodavao neke stvari, samo da sakupim dovoljno da je kupim... i uspeo sam :)
Negde sam sacuvao i sliku sa kutije, ali posle pola zivota konstantnih seljakanaja, nemam pojma gde je zavrsila.

Dok si ti te davne 1989 učio školu, ja sam imao 6 godina i igrao se u naselju Dobrinja, nekih 1000 metara vazdušne linije od Rajlivca  :)

Izvinjavam se na OTu.

Lp,
Mladen.

凸(¬‿¬)凸

viper

Quote from: chikavili on 23-12-2024, 10:21:00

Bila je i knjižara na Otoci brdo ESCI maketa ,a kasnije i i Italerijeve.
Bilo je  više maketa nego u robnoj kući.

flanker

Mudro si zatvorio usis... Pito cevi su očajno debele, to treba da se napravi od izvučenog rama ili igle.
Kontra detalj je dobar, kabina solidan očaj... Daju solidno naoružanje.
Farbanje je odlično.
U početku će biti teško, ali će zato kasnije biti još teže.

chikavili

QuoteMudro si zatvorio usis.
I ja sam isto pomislio. Uzasno je plitak usis.

Quote from: viper on 23-12-2024, 11:05:16Bila je i knjižara na Otoci brdo ESCI maketa ,a kasnije i i Italerijeve.
Bilo je  više maketa nego u robnoj kući.
Verovatno je to ta. Nisam bio siguran Otoka ili Alipasino Polje, davno bese ;)

I ja se izvinjavam na OT