Hobby boss NA F-86f-40 Sabre 1/72 IIAF 1968.

Previous topic - Next topic

milan78

Pozdrav svima!!Prvo da vam pozelim sve naj naj u novoj godini uz dobro zdravlje i puno srece!!Dugo me nije bilo sa novim radom ali maketa koja je stajala na stolu od pocetka marta je zavrsena pre par dana.Ideja je bila da se od HB easy kita brzo zavrsi i napravi iranski sejbr u kamuflaznoj varijanti za policu.Ispostavilo se da je to malo zesci poduhvat jer nista nije "easy" u vezi makete.Prva stvar je to da nije imala da se kupi F40 verzija vec F30 sto iziskuje produzetak krila za par milimetra(30cm su duza na pravom,svako).Tu modifikaciju su 60tih godina iranski avioni dobili u Izraelu sto je zadnjih 4 decenije i vise nezamislivo.Kokpit sam malo obogatio u samogradnji,sediste najvise,dobio je nisan,a komandna tabla je eceraj neki iz viskova.Svaki spoj je morao da se pegla gitom i superlepkom vise puta,a paneli na vise mesta izvuceni ponovo,a i u startu sam morao to da radim na trupu jer je izliven bzvz pa dok sve upeglas odose paneli.Da napomenem plastika je tvrda i nezahvalna za urezivanje.Dodao sam i pito cev od insulinske igle i zabusio sam usta mitraljeza ,napravio ispust za gorivo jer maketa to nema.Kamuflazne varijante su bile u ulozi lovca bombardera i nosili su bombe i NRZ, stoga sam morao da ga naoruzam.Od @Tomcat sam dobio nosace za bombe od Airfixovog sejbra,a HDL dekali su donirani od strane @VladimirBrankovic pa im se zahvaljujem.
Farban kompletno AK interactive authentic bojama za Asia minor semu,lakovi tamiya i vallejo,paneli Flory washom,Ammo mig oilbrushers i shejderi za vedering.
Zakljucak-ne kupujte ovu maketu,uzmite Academy ili Italeri(fujimi)pa uzivajte.Slike nisu neke ali to je sto moze telefonom....

Instagram-Peacockscaleworx

VladimirBrankovic

Seksi! Vala, lep prizor za dobro jutro! Kako se ponašaju dekali?

milan78

@VladimirBrankovic dekali su odlicni nema nikakvih problema. :cheers

VladimirBrankovic

E top.... Ja sada upravo radim iranski RT-33. Sad si me malo podsetio na iranskog Sejbra, pa se lomim da započnem i njega😅

Tomcat

Muke su se isplatile, a na f86 ova sema izgleda vise nego dobro
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

Jovac

Janjic

Bravo Miki  :)

Lijepo je vidjeti da si nam se vratio i mnogo mi je drago zbog toga!

Živio mi stari moj.

凸(¬‿¬)凸

milan78

Hvala svima! @Janjic sta da se radi druze,zivot ide dalje a ovo je hobi koji nam pruza dosta toga,izmedju ostalog i da se malo iskljucimo iz ove realnosti. :cheers Ziveo i ti meni!