Gazela SRJ, Heller 1/72

Previous topic - Next topic

Tomcat

Prva maketa koju sam zavrsio u 2025. godini je restauracija davno uradjene Heller makete. Boja Gunze, dekali DP Casper.

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

mutayu

HI-42, ponekad nazivana i "Hera", izvidjacka verzija Soko SA-341H.
Lepo uspela restauracija!

milan78

Fina gazela,mozda ih nekad i reizdaju i airfix i heller,koji se povampirio. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

anki

Standardno dobro od tebe ali posebno moram da naglasim uspesno reseno izbegavanje "tail sitting" . Sta, gde i koliko si stavio?

Tomcat

@anki

Ribolovacko olovo, 1,5 "kapljicu". Posto maketu nisam rastavljao nekako sam "ugurao" izmedju pilotskih sedista i zadnjih tako da se ne moze primetiti lako... Posto bih svakako u buducnosti radio jos koju Gazelu (meni najlepsi helikopter) taj problem cu morati da resim "elegantnije"
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

chikavili

Quote from: milan78 on 15-01-2025, 21:30:34Fina gazela,mozda ih nekad i reizdaju i airfix i heller,koji se povampirio. :cheers
Pa kao, reizdali su ga
https://www.heller.fr/en/56486-starter-kit-sa-342-gazelle-1000564860

Steta sto je ponuda skromna... Heller-ov kome fale detalji i AMP-ov koji je precenjen i ima ozbiljne probleme. Jel' zna neko kakva je MisterCratft-ova?

Poseidon

MisterCratft je prepak Hellera, samo što ima i dekale i za Yugoslovensku Gazelu.

milan78

Da kako kaze kolega to je Heller onaj 1/50.Samo sto ti dekali nisu tacni,cini mi se brojevi su pogresni itd.
Mislio sam na 1/72,i Heller je pakovao Airfix plastiku,s malim izmenama dekala i mozda one protivtenkovske rakete,ali nisam siguran. :cheers

chikavili

A da, 72-ka... izvinjavam se. Sunce ti, mogu samo da zamislim koliko je to sitno posto znam kolicna je 48-ica :D

nebkv

Sto se olova tice bukvalno u svaku supljinu napred da ne bi bilo problema
U useceni deo ispod poda kabine,zatim u prazan prostor u instrument tablu iza(ne vidi se kroz staklo jer se u tom delu svakako farba)
Sve su to sitni komadi ali na kraju znace
Inace sto se tice AMP u 48 ja nisam imao nikakvih vecih problema.Kao krajnji rezultat mi deluje mnogo finije od Helera.Cena je naravno jaka ali to je sto je

Tomcat

Hvala svima!
Inace, na britmodelleru danas otvoren topic u kom se navodi da ce Heller krajem ove godine izbaciti new tool Gazelu u 72ci

chikavili

Quote from: nebkv on 24-01-2025, 22:10:52Inace sto se tice AMP u 48 ja nisam imao nikakvih vecih problema.Kao krajnji rezultat mi deluje mnogo finije od Helera.Cena je naravno jaka ali to je sto je
Nisam ni ja imao vecih "problema", mozda sam upotrebio pogresan izraz, ali za tu cenu sam imao previse primedbi ;) - za pocetak debljina providne plastike.

milan78

Iskreno preterana cena za tako malu maketu,i koliko sam video nepotrebno zakomplikovana.Ta Amp...

nebkv

Sta reci tek za AMP S51 u 1/72
Tri puta sam gledao cenu na kutiji u Mosonu i pitao se da li to nesto ne kapiram u vezi valute,pa opet proveravam razmeru,pa cenu ;D