Varšavski pakt, IV deo- Su-25, Čehoslovačka, Artmodel 1/72

Previous topic - Next topic

Tomcat

Drugarice i drugovi, nastavljam svoju VU serju.
Nekadasnja CSSR je sredinom 1980ih godina kupila ukupno 38 tada najnovijih jurisnika Su-25 u SSSR. Po raspadu CSSR 25 su pripala Ceskoj a 13 Slovackoj, a pocetkom 2000ih Cesi su svojih 12 prodali Gruziji a Slovaci 11 komada prodali Jermeniji. Avion 6019 je ovako, sa ajkulinim zubima i pin up crtezom bio ofarban samo tokom jednog avgustovskog vikenda 1988. Isti avion je kasnije pripao Ceskoj da bi 2004. bio prodat privatnom vlasniku u SAD.
Maketa je uzuasni Artmodel, boje Gunze, MrP i Tamiya, dekali Superscale. Dekali imaju lako otklonjivu gresku, koju sam ja prekasno primetio tako da je nisam ispravio- oko iznad celjusti je odstampano previse nisko. Podves uglavnom viskovi jer ovo iz kutije ne lici ni na sta.

Pravi 6019

Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

milan78

Uopste nije lose.Definitivno potreban dobar Grač u 1/72.Sad sto nije omiljena razmera na zapadu i Usa to nema veze.Uspeo rad!Me like it. :cheers
Instagram-Peacockscaleworx

najjaci

Jel mi verujes da sam se skoro setio ovog tvog serijala i pomislih da nisi mozda odustao od njega. Lepo sto si nastavio, fino je ispalo.
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi

VladimirBrankovic

E, super izgleda. Smeni se sviđa... Što uze Art model majke ti??
Inače, avion kao avion je ružan, kao u ostalom i kompletna ruska tehnika (čast izuzecima)...

Tomcat

Quote from: VladimirBrankovic on Yesterday at 12:09:05E, super izgleda. Smeni se sviđa... Što uze Art model majke ti??
Inače, avion kao avion je ružan, kao u ostalom i kompletna ruska tehnika (čast izuzecima)...

Artmodel je trenutno najtacnija maketa Su-25, nista drugo
Once upon a time, when men were men, and you could tell a Tomcat guy by the size of his forearms; before LANTIRN, big motors and bombs...

najjaci

Quote from: VladimirBrankovic on Yesterday at 12:09:05Inače, avion kao avion je ružan, kao u ostalom i kompletna ruska tehnika (čast izuzecima)...

Mole se moderatori da kolegu Brankovica momentalno banuju zbog gore navedenog  :rtfm 
Tko vrjedi leti, tko leti vrjedi tko ne leti ne vrjedi